praca w weekend
Re: praca w weekend
Pracujemy w soboty aczkolwiek na szkoleniu mówiono,że nie mamy pracować.
witajcie!
ja w weekend nie pracuje. moje rodziny wiedzą, że w razie problemów mają wzywać Policję, niektóre mają nadzór kuratora więc to on dysponuje czasem w weekend. mam też umowę o pracę w trybie zadaniowym.
ja w weekend nie pracuje. moje rodziny wiedzą, że w razie problemów mają wzywać Policję, niektóre mają nadzór kuratora więc to on dysponuje czasem w weekend. mam też umowę o pracę w trybie zadaniowym.
A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?AsystenTTttt pisze:witajcie!
Czy dobrze rozumie, że mój czas pracy ma nie przekraczać 8 h dziennie, a 40h tygodniowo ? Ciężko mi pojąć ten zadaniowy czas pracy,,,;)
Podaj maila podeślę Ci materiały ze szkolenia odnośnie zadaniowego czasu pracy na umowie.koko1 pisze:A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
Czy dobrze rozumie, że mój czas pracy ma nie przekraczać 8 h dziennie, a 40h tygodniowo ? Ciężko mi pojąć ten zadaniowy czas pracy,,,;)
możesz przekroczyć 8 godzin dziennie, na drugi dzień możesz zrobić mniej, musi być minimalny odpoczynek 11 godz.,
rozliczasz się z godzin tak aby zgadzało Ci się w miesiącu (max chyba do trzech).
początkowo mówiono w mediach że asystent będzie pracował i w weekendy, praktycznie 24 godz na dobę...
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, asystent ma swoje prywatne życie, rodzinę. ta praca i tak jest zazwyczaj obciążająca psychicznie.
na szczęście na szkoleniach uczą, że w przypadku umowy o pracę weekendy mamy wolne.
a ostatnio dowiedziałam się nawet że powinniśmy pracować max do godz.18 (do tej godziny max pracują urzędnicy).
esspresso pisze:Podaj maila podeślę Ci materiały ze szkolenia odnośnie zadaniowego czasu pracy na umowie.koko1 pisze:A czy w umowie masz zawarte, że 7 dni w tygodniu od 7-21 ?
możesz przekroczyć 8 godzin dziennie, na drugi dzień możesz zrobić mniej, musi być minimalny odpoczynek 11 godz.,
rozliczasz się z godzin tak aby zgadzało Ci się w miesiącu (max chyba do trzech).
początkowo mówiono w mediach że asystent będzie pracował i w weekendy, praktycznie 24 godz na dobę...
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, asystent ma swoje prywatne życie, rodzinę. ta praca i tak jest zazwyczaj obciążająca psychicznie.
na szczęście na szkoleniach uczą, że w przypadku umowy o pracę weekendy mamy wolne.
a ostatnio dowiedziałam się nawet że powinniśmy pracować max do godz.18 (do tej godziny max pracują urzędnicy).
Dzięki! Mój mail: [email protected]
też mnie to interesuje... Czyli nie muszę pracować w weekend.
A pytanie, tjk wyżej, czy ja mam być w pracy od 7 do 21 ?!
A pytanie, tjk wyżej, czy ja mam być w pracy od 7 do 21 ?!
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja mam umowę o pracę na etat i zapis, że soboty są dniami wolnymi od pracy. Z tego co słyszę wielu asystentów pracuje w soboty, zwłaszcza przy umowie zlecenie. Jestem takim samym pracownikiem OPS jak pozostali więc weekendy też mam wolne. W sprawach nagłych jak np. przemoc w rodzinie to informuję (jak wyżej już wymieniono) aby rodzina wzywała Policję. Nie zaglądam też do rodzin o 18.00 i później.
Oprócz praca w weekend - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
NK jak długo
ustawa "Za życiem" a asystent rodziny
Kontakt z podopiecznym
koniec współpracy- pismo do Sądu
Opinia do PCPR
Ekwiwalent za odzież
Zapis w umowie o pracę
Obcokrajowiec sprawcą przemocy
Czy Wy lubicie swoją pracę?
Gminny Program Przeciwdziałania Przempocy w Rodzinie
Zespół ds. Asysty Rodzinnej
Pracownicy socjalni