no nie wiem, jak dla mnie w kodeksie pracy jest tak,ze ktos kto moglby isc na urlop wychowawczy moze wnioskowac o to,zeby zmniejszyc mu na ten czas , na ktory MOGLBY miec przyznany urlop, wymiar czasu pracy...nie wydaje mi sie, ze moze byc na urlopie i miec zmniejszony wymiar w tym zakladzie pracy chyba cos nie halo jelsi udzielili mu urlopu i jednoczesnie nie
Kiedyś na ten temat rozmawiałem z kadrową z gminy i mówiła że powinno być jedno albo drugie, ale z kolei rozmawiałem też z naszą księgową i ta twierdzi że od niedawna tak można i obniżyć do max 1/2 etatu (klient niby mi mówił że był w inspekcji pracy i tak mu podpowiedziano aczkolwiek mu nie wierzyłem do końca)
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Witam. Do tego wszystkiego jeszcze jednak klient mi dostarczył porozumienie zmieniające umowę cyt"z dniem... w okresie... pracodawca i pracownik zmieniają umowę o pracę na mocy porozumienia stron. W miejsce dotychczasowych warunków umowy dotyczących:
-pracownik będzie wykonywał obowiązki w wymiarze pełnego etatu.
-będą obowiązywały następujące warunki:
-pracownik będzie wykonywał swoje obowiązki w wymiarze 1/2etatu.
Podpowiedzcie bo już baranieję czy biorąc to wszystko pod uwagę należało zrobić utratę a uzysku nie - co też uczyniłem?
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Jak nie jest jak jest. Nie wiem czy urlop i obniżenie etatu jednocześnie udzielone zgodnie z przepisami ale na dzien dzisiejszy mam potwierdzenie udzielenia urlopu i porozumienie zmieniające etat, wszystko z jednego dnia.