Praca-wychowawczy-obniżenie czasu pracy-utrata - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 02 lut 2018, 16:22

no nie wiem, jak dla mnie w kodeksie pracy jest tak,ze ktos kto moglby isc na urlop wychowawczy moze wnioskowac o to,zeby zmniejszyc mu na ten czas , na ktory MOGLBY miec przyznany urlop, wymiar czasu pracy...nie wydaje mi sie, ze moze byc na urlopie i miec zmniejszony wymiar :) w tym zakladzie pracy chyba cos nie halo jelsi udzielili mu urlopu i jednoczesnie nie :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2018, 16:29

Kiedyś na ten temat rozmawiałem z kadrową z gminy i mówiła że powinno być jedno albo drugie, ale z kolei rozmawiałem też z naszą księgową i ta twierdzi że od niedawna tak można i obniżyć do max 1/2 etatu (klient niby mi mówił że był w inspekcji pracy i tak mu podpowiedziano aczkolwiek mu nie wierzyłem do końca)
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 05 lut 2018, 9:53

Witam. Do tego wszystkiego jeszcze jednak klient mi dostarczył porozumienie zmieniające umowę cyt"z dniem... w okresie... pracodawca i pracownik zmieniają umowę o pracę na mocy porozumienia stron. W miejsce dotychczasowych warunków umowy dotyczących:
-pracownik będzie wykonywał obowiązki w wymiarze pełnego etatu.
-będą obowiązywały następujące warunki:
-pracownik będzie wykonywał swoje obowiązki w wymiarze 1/2etatu.
Podpowiedzcie bo już baranieję czy biorąc to wszystko pod uwagę należało zrobić utratę a uzysku nie - co też uczyniłem?
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 05 lut 2018, 10:19

ten pracownik nie jest na urlopie wychowawczym
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2018, 10:48

Jak nie jest jak jest. Nie wiem czy urlop i obniżenie etatu jednocześnie udzielone zgodnie z przepisami ale na dzien dzisiejszy mam potwierdzenie udzielenia urlopu i porozumienie zmieniające etat, wszystko z jednego dnia.
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 05 lut 2018, 12:32

kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]