praca z rodziną PILNE
Re: praca z rodziną PILNE
Witam Koleżanki i Kolegów po fachu!
Pracuje w domu dziecka jako pracownik socjalny. Ostatnio mieliśmy kontrolę pod kątem pracy z rodziną i muszę dokonać zmian w przygotowywaniu indywidualnych planów pracy z rodziną wychowanka, tak żeby nie pisać już lakonicznych zdań, tylko określone działania krótko- i długoterminowe. Czy macie może jakiś wzór opracowania takiego planu i jaką w ogóle to ma mieć formę? Podobno ma to wyglądać tak, że najpierw działamy pod kątem powrotu do domu, jak się nie udaje, to adopcja lub rodzina zastępcza, a na końcu usamodzielnienie wychowanka. Proszę o cenne wskazówki. Z góry dziękuję - wdzięczny kolega.
Mój e-mail: [email protected]
Pracuje w domu dziecka jako pracownik socjalny. Ostatnio mieliśmy kontrolę pod kątem pracy z rodziną i muszę dokonać zmian w przygotowywaniu indywidualnych planów pracy z rodziną wychowanka, tak żeby nie pisać już lakonicznych zdań, tylko określone działania krótko- i długoterminowe. Czy macie może jakiś wzór opracowania takiego planu i jaką w ogóle to ma mieć formę? Podobno ma to wyglądać tak, że najpierw działamy pod kątem powrotu do domu, jak się nie udaje, to adopcja lub rodzina zastępcza, a na końcu usamodzielnienie wychowanka. Proszę o cenne wskazówki. Z góry dziękuję - wdzięczny kolega.
Witaj Mucho
Czy mogłabyś przesłać mi swój plan pracy z rodzią ?
Z góry dziękujęi pozdrawiam
Czy mogłabyś przesłać mi swój plan pracy z rodzią ?
mogę prosić o taki przykładowy plan? [email protected] podajcie dalej za zgodą autorki ;]
Czy ktoś z was posiada zmodyfikowany na potrzeby placówki opiekunczo-wychowawczej kwestonariusz wywiadu środowiskowego ?
Będę bardzo wdzięczna za ściągi
mój e-meil [email protected]
Będę bardzo wdzięczna za ściągi
mój e-meil [email protected]
wysyłam do ,,pada śnieg\'\'(nie przestrasz się moja poczta zaczyna się od WYRUS)
Dawno nie zagladałam tu, przesyłam plan do ~Bożena.
Do ~asia: robiłam do tej pory wywiady na \"czwórce\", ale zbieram sie z zamiarem opracowania takiego formularza wywiadu w najblizszych dniach bo mam troche wonego, a wtedy chetnie sie podzielę:) pozdrawiam
Do ~asia: robiłam do tej pory wywiady na \"czwórce\", ale zbieram sie z zamiarem opracowania takiego formularza wywiadu w najblizszych dniach bo mam troche wonego, a wtedy chetnie sie podzielę:) pozdrawiam
Jeśli to możliwe, to również prosze o przykładowy plan. Z góry dziękuję [email protected]
Mucho proszę pamiętaj o mnie, gdy opracujesz formularz wywiadu.
[email protected] --> jeśli można to też bym prosił
Z góry Wielkie Dzięki!!!

Oprócz praca z rodziną PILNE - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
prośba o materiały o ubóstwie
przeniesienie
procedury
praca z dziećmi z ADHD
szkolenia z zakresu OCHRONY DANYCH OSOBOWYCJ W JPS luty 2010r
Ustawa o pieczy zastepczej
przeniesienie do innej placówki
Zdjęcie wychowanka z ewidencji
szkolenia styczeń-luty 2010
szkolenia styczeń-luty 2010
OBOWIĄZKI PEDAGOGA I PRACOWNIKA SOCJLNEGO
szkolenie 15 lutego 1020 Sopot- dane osobowe w JPS