PRACODAWCA NIE CHCE WYDAC ZASWIADCZENIA NA WNIOSEK ORGANU - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 mar 2017, 20:45

Na wniosek organu art 24 ust.2 ustawy, wystąpiłam do pracodawcy o wydanie zaświadczenia za II miesiąc , czekałam około miesiąca , zwrotkę dostałam i nic. Wiec zadzwoniłam do pracodawcy, po czym wstrętne babsko powiedziało ze nie wyda zaświadczenia , gdyż PS. pracownik jest jej przyszłym meżem i nie zamieszkuje z byłą żoną( nie ma wyroku rozwodowego oczywiście wiec liczyć musimy) Jak mogę wymusic na pracodawcy wystawienie takiego zaświadczenia. Napisałam kolejne pismo do niej z "prośbą" o wydanie tegoż zaświadczenia. :shock: Ktoś coś doradzi?
No można oszaleć :idea:
Majorka

Napisano: 08 mar 2017, 22:44

no to niezły klops!

jak to "wstrętne babsko takie niedobre" i nie wyda zaświadczenia, to poproś prawnika by Ci cuś mądrego stworzył i wyślij temu "babsku" :lol:

niestety nie mam takiego gotowca

Ps. przecież dziś Dzień Kobiet i nie wypada by jeszcze Pani o innej Pani tak psioczyła :P
Gregoryj

Napisano: 09 mar 2017, 9:00

Daj mu wezwanie o dostarczenie dokumentu, powołaj się na art. 23 ust. 2 ustawy z dnia 11 lutego 2016r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci (Dz.U. z 2016 poz. 195 z późn. zm.)i jak nie dostarczy w terminie to mu wstrzymaj wypłaty
nowa11

Napisano: 09 mar 2017, 9:03

Majorka pisze:Na wniosek organu art 24 ust.2 ustawy, wystąpiłam do pracodawcy o wydanie zaświadczenia za II miesiąc , czekałam około miesiąca , zwrotkę dostałam i nic. Wiec zadzwoniłam do pracodawcy, po czym wstrętne babsko powiedziało ze nie wyda zaświadczenia , gdyż PS. pracownik jest jej przyszłym meżem i nie zamieszkuje z byłą żoną( nie ma wyroku rozwodowego oczywiście wiec liczyć musimy) Jak mogę wymusic na pracodawcy wystawienie takiego zaświadczenia. Napisałam kolejne pismo do niej z "prośbą" o wydanie tegoż zaświadczenia. :shock: Ktoś coś doradzi?
No można oszaleć :idea:
Po co bawić się we wnioski a co z art.13 ust. 16?? Nie doniesie dokumentów? Wstrzymanie wypłaty, proste. Ja tam się nie bawię w wyręczanie ludzi.
gopssik

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x