ODWOŁANIE DO SKO!! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 mar 2017, 15:04

Witam wszystkich, mamy taką sytuację Pan się nam odwołał do SKO od decyzji uchylającej na pierwsze dziecko. SKO po rozpatrzeniu uchyliło do ponownego rozpatrzenia przez nas, znów dałyśmy decyzję uchylającą(przekroczenie kryterium)a Pan po raz drugi się odwołał do SKO. Pytanie mamy takie ile razy osoba może się odwoływać do SKO w tej samej sprawie?
monis
Referent
Od: 04 maja 2016, 9:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2017, 15:08

monis pisze:Witam wszystkich, mamy taką sytuację Pan się nam odwołał do SKO od decyzji uchylającej na pierwsze dziecko. SKO po rozpatrzeniu uchyliło do ponownego rozpatrzenia przez nas, znów dałyśmy decyzję uchylającą(przekroczenie kryterium)a Pan po raz drugi się odwołał do SKO. Pytanie mamy takie ile razy osoba może się odwoływać do SKO w tej samej sprawie?
Musi być dobre uzasadnienie żeby znów SKO nie uwaliło. Wydaje mi się że dopóki SKO nie utrzyma w mocy Waszej decyzji to Pan może się odwoływać.
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 cze 2016, 13:29
Zajmuję się: św

Napisano: 08 mar 2017, 21:26

ja też mam kolejne odwołanie tzn było pierwsze, sko uchyliło i dało do ponownego rozpatrzenia, my wydaliśmy zaś odmowną , pani się odwołuje po raz kolejny a robię to naprawdę pierwszy raz i zastanawiam się jak to wygląda bo pani oczywiście zarzuciła nam parę rzeczy i trochę ciśnie nam się to na usta i czy my w tym piśmie przewodnim do sko mamy odpowiedzieć na te zarzuty ? i jak to wygląda formalnie czy przesyłam cały materiał dowodowy w tej sprawie tzn od tej pierwszej decyzji? czy od tej drugiej decyzji? może wydają wam się banalne te pytania ale nie wiem?
nowicjusz

Napisano: 09 mar 2017, 8:12

My wysyłamy całą dokumentację, nawet tą poprzednią decyzję, żeby sobie dobrze przejrzeli. Pan co u nas się odwołuje na początku wyraził pisemną zgodę, a teraz doszedł do wniosku, że ma dostarczyć dokumenty o dochodzie uzyskanym a jest przekroczenie dochodu od kwietnia.
monis
Referent
Od: 04 maja 2016, 9:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2017, 9:23

W piśmie przewodnim powinno być odniesienie do zarzutów jeżeli takie są w odwołaniu
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 09 mar 2017, 10:14

pisałam do pani o przedłużenie terminu sprawy wydałam decyzję a teraz dowiaduję się ,że powinnam przed wydaną decyzja zawiadomić ja o zebranym materiale dowodowym???tak?
nowicjusz

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x