Pracownicy SR macie dzieci? - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 14 sie 2015, 14:36

Iks - nawaliłeś. Posłuchałeś Bronka i wziąłeś kredyt, tylko wcześniej zapomniałeś o radzie Stefka N. - miałeś szczawiu nazbierać.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2015, 14:43

Elmer pisze: Posłuchałeś Bronka i wziąłeś kredyt,
A nawet zmieniłem prace i wziąłem kredyt. No cóż - błędy młodości.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 14 sie 2015, 14:59

córka i syn z lat osiemdziesiątych, córka z zięciem i dwójką dzieci w Irlandii Północnej, syn elektronik w firmie polsko-niemiecko-japońskiej, a było bardzo źle, moje wynagrodzenie i renta męża nie starczało na normalne życie, po pracy nieraz szłam do ogrodnika dorobić, mąż chory, dwa lata przed śmiercią ,,leżący'', musiałam przerwać pracę ale żadne świadczenie się wtedy nie należało, mam chorą matkę ze znacznym stopniem niepełnosprawności, szczęście, że jeszcze chodzi i ogarnie się sama, więc z empatią u mnie nie bardzo, mnie nikt nie pomógł ale mimo to staram się pomagać ale bez litości :|
Kati@

Napisano: 16 sie 2015, 9:50

Kati@, jesteś MEGA kobieta :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 16 sie 2015, 10:39

ewalu pisze:Kati@, jesteś MEGA kobieta :)
dziękuję, życie pisze różne scenariusze, ale kobiety dają radę, z natury są aniołami. Gdy ktoś lub coś im podetnie skrzydła za chwilę latają miotłą lub odkurzaczem. Kobiety podejmują trudne decyzje nic nie tracąc, wygrana daje szczęście, przegrana mądrość.
Teraz ja rano wstaję i dotykam stopami podłogę, to diabeł na dole wzdycha - Kużwa ta już wstała.... :lol:
Kati@

Napisano: 16 sie 2015, 11:00

sorry, miało być latają na miotle
Kati@

Napisano: 16 sie 2015, 16:41

Kati@ pisze:sorry, miało być latają na miotle
miotłą też jest spoko :D :D :D :D :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 sie 2015, 8:46

Posiadanie dzieci zmienia optykę, to rzecz oczywista. Ale czy wpływa na poziom empatii? W moim przypadku nie. Jestem ojcem dwójki dzieci, a do petentów zawsze starałem się podchodzić z taką samą otwartością. Jeśli już ktoś zwiększył mój poziom empatii, to moja żona. :)
Muszę jednak przyznać, choć z empatią nie ma to wiele wspólnego, że od kiedy sam mam dzieci, bardziej irytują mnie rodzice, którzy nie dbają o zabezpieczenie podstawowych potrzeb dzieci, np.matka która przychodzi do Ośrodka po trzech dniach niekarmienia niemowlęcia i "oszukiwania go herbatką".
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 17 sie 2015, 9:51

a ja ma 2 a teraz spodziewam się 3 :-) i cieszę się bardzo i ja i mąż pracujemy wiec myślę ze jakoś damy radę finansowo nie jest lekko ale trudniej jest pod względem czasowym... mam dużo empatii dla moich klientów ale nie dla wszystkich dla bogatych naciągaczy nie bardzo ale bardzo lubię rodziny wielodzietne
pk111

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x