pracownik ds. 500+ a obsługa KDR

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
mania0m0
Referent
Zajmuję się: księgowością OPS
Kontakt:

pracownik ds. 500+ a obsługa KDR

Post autor: mania0m0 »

Mam taką sytuację. Pracownik ds. 500+ otrzymał od stycznia 2019 roku obsługę KDR. Będzie miał z tego tytułu wypłacany dodatek. Czy mogę pokrywać całe wynagrodzenie tego pracownika ze środków 500+ skoro będzie się też zajmował KDR?
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: pracownik ds. 500+ a obsługa KDR

Post autor: Agniecha2 »

a gdzie pisze że pracownik może zajmować się tylko i wyłącznie jednym działem???? U mnie pracownik św. rodzinnych prowadzi KDR i jego wynagrodzenie płacone jest ze św.rodziinych. Każdy z pracowników wykonuje różne czynności co nie oznacza że jego wynagrodzenie ma być w ten sposób dzielone
mania0m0
Referent
Kontakt:

chodzi mi o to, że z dotacji 500+ można finansować wynagrodzenia osób zatrudnionych do realizacji ustawy o św.wych. i wolę uniknąć takiej sytuacji, że w razie kontroli powiedzą mi, że mam zwrócić część dotacji, bo została źle wykorzystana, z racji tego, że było płacone wynagrodzenie osoby, która zajmuje się również czymś innym.
mania0m0
Referent
Kontakt:

ma/miał ktoś może taką sytuację? Albo chociaż jakaś opinia, co byście zrobili na moim miejscu, żeby potem, w razie kontroli, nie zarzucili mi, że źle wykorzystana dotacja?
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Post autor: Paulinka z GOPSu »

U nas też pracownik od 500+ zajmuje się KDR. Całość jego wynagrodzenia płacimy z dotacji (jak na razie nam wystarczyło tych 1,5%), z kosztów obsługi KDR fundujemy materiały biurowe.
Ja bym na Twoim miejscu płaciła całość wynagrodzenia z obsługi 500+, zwłaszcza jeśli pracownik ma stanowisko w stylu "referent ds. świadcz. wych." a zakres obowiązków wskazuje, że głównie tym się zajmuje. U nas np. kierownik, księgowa czy osoba rejestrująca korespondencję nie mają wynagrodzenia w żadnej części płaconego z tej dotacji, więc tym bardziej takie wykorzystanie środków jest uzasadnione.
ODPOWIEDZ