Pracownik MOPS nie udzielił pomocy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 26 cze 2014, 20:08

Witam mam nietypowa sprawę dzisiaj była u mnie pracownica mops i nie udzieliła pomocy krzycząc ze jeszcze nie znalazłem pracy ze kłamie ze jej nie szukam a podpisałem kontrakt 30 cv rozniosłem i to dla niej za mało odmówiła wywiadu i wyszła z domu . Od samego początku robiła problemy jest nie mila , nie chce udzielić pomocy mam dziecko 8 miesięczne dostajemy marne 300 zl miesięcznie robi problemy z każda rzeczą . Czy mogę jakoś zaskarżyć ja bo bylem w mopsie a kierowniczka powiedziała mi ze to jest słowo przeciwko słowo poczułem jak by mnie zmyla proszę o pomoc !
DawidPL9

Napisano: 26 cze 2014, 23:01

Zloz pisemne podanie o przyznanie zasiłków w sekretariacie ops - na kopii wez potwierdzenie. Wtedy nie będzie możliwości nieprzeprowadzenia wywiadu. Na tej podstawie będzie decyzja, jeśli odmowna - mozna sie odwołać.
joladia

Napisano: 27 cze 2014, 1:37

Możesz również złożyć pisemną skargę i prośbę.

Skarga na działania pracownika socjalnego
Prośba o zmianę pracownika socjalnego

PS. Używając tych narzędzi, wkroczysz do grona klientów roszczeniowych.
Andrzej

Napisano: 27 cze 2014, 8:37

pomoc jest przyznawana po wzięciu pod uwagę możliwości Waszych i Ośrodka, co to znaczy marne 300? te marne 300 zł większość zarabia własnymi rękami i kropka.
mmm

Napisano: 27 cze 2014, 8:55

Idź zarób te "marne 300 zł" to zobaczysz jak to jest. Pracownik powinien się Pani zapytać jaka kwota by Panią zadowoliła i wypłacić od ręki. Jak taki pracownik ma z 10 takich klientów to święty by nie wytrzymał. Wszyscy tylko chcą a od siebie nic nie dają no oprócz skarg. Pozdrawiam
`zza

Napisano: 27 cze 2014, 10:30

W rodzinie jest małe dziecko- to brac powinno się pod uwagę. Za 300 zł dziecka się nie utrzyma. Napisz podanie o zasiłek okresowy i pomoc na żywność.
Gość

Napisano: 27 cze 2014, 12:00

Pozwolę sobie zauważyć, że pomoc spoleczna nie jest od utrzymywania ludzi, tylko od ... Wow!!....pomocy
joladia

Napisano: 27 cze 2014, 12:46

najłatwiej skarżyć, po co się wysilać i iść samemu zarobić. jest sezon letni, człowieku ogarnij się i idź sam zarób np. przy zbiorze owoców. masz dziecko i to ty wraz z matką dziecka jesteście za niego odpowiedzialni. nie sztuka jest dziecko zrobić i urodzić, tylko wyżywić, ubrać, wykształcić. na pewno nie uda ci się na koszt państwa i podatników.
lulu

Napisano: 27 cze 2014, 18:14

1. odmówiła wywiadu - a konkretnie?
2. 300 zł. - czy to zarobek czy pomoc ośrodka pomocy - rodzinne?, zasiłek?
3. jaka jest pomoc ze strony rodziny ?
4. jeśli pobieracie zasiłki to od kiedy i jakie są możliwości podjęcia pracy?

Może rozmowa z pracownikiem urzędu pracy, jakieś szkolenie zawodowe coś pomoże w zatrudnieniu?
Gość

Napisano: 28 cze 2014, 10:00

pewnie jesteś z mpsu pisząc tak pracy szukam każdy ma ciężkie chwile w życiu , napisałem o rade a nie o krytykowanie !
DawidPL9

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x