SZO - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 cze 2014, 13:23

Witam, mam przeprowadzić wywiad u opiekuna osoby dorosłej, czy powinnam zrobić duży wywiad czy też aktualizacje? czy wywiad przekazuje do ŚR czy też daję krótka informacje o sprawowanej opiece? czy pisze w wywiadzie o sprawowanej opiece czy rodzina musi przedstawić dokumenty o dochodach? czyje to mają być dochody? opiekuna czy osoby nad którą sprawowana jest opieka? prosze o info
ankaw

Napisano: 26 cze 2014, 13:43

Zdo.... poszukać, tematów takich tu dużo...
U nas:
duży wywiad z osobą nad którą roztacza ktoś opiekę:)
dochody z mca poprzedzającego całej rodziny wspolnie gosp. i mieszkajacej
lub osoby samotnej
klient pisze jak ta opieka wygląda
jolasia8743

Napisano: 27 cze 2014, 8:33

tak jak moja przedmowczyni, z osoba wymagajacą opieki, w koncu jestescie pracownikami socjalnymi i nie dajcie sobie narzucić takiej bzdury jak przeprowadzenie wywiadu z opiekunem, w miejscu zamieszkania chorego.
asiia

Napisano: 27 cze 2014, 11:09

to nie wiem, koleżanka od ŚR powiedziała mi że na szkoleniu z mazurkiewiczem była mowa ze wywiad przeprowadza sie z opiekunem
ankaw76

Napisano: 30 cze 2014, 8:40

Uważam, że jak zwykle brak konkretyzacji i jasnych stanowisk. Po pierwsze: powinien być specjalny druk wywiadu, ponieważ wiele danych jest w ogóle nie potrzebnych; po drugie dlaczego z osobą wymagającą opieki ? Najczęściej jest Ona albo ubezwłasnowolniona albo nieświadoma pytań, a wszelkie dane w SR łącznie z wnioskiem są na nazwisko osoby opiekującej się.
Kaja 10

Napisano: 30 cze 2014, 12:06

W naszym wojewodztwie - kujawsko-pomorskie - wywiady przeprowadza sie z chorą osobą, na 15 wywiadow nie mogłam przeprowadzić wywiadu tylko z 1 chorą, reszta osob byla sprawna intelektualnie.
Raika

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x