pracownik socjalny to omnibus:) - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 26 lis 2013, 21:29

~Iza
Sorki, ale nie zasłaniaj się dobrem dziecka w sytuacji, kiedy właśnie to dobro wymaga działania ze strony szkoły. Dla dobra dziecka nie powinniśmy włazić w nie swoje kompetencje. Pedagodzy są do tego lepiej przygotowani, nie my.
~betta

Napisano: 26 lis 2013, 21:40

Oczywiście, że nie trzeba wchodzić sobie w kompetencje.
Jeśli szkoła prosi o pomoc to z pedagogiem, wychowawcą czasami dyrektorem omawiamy problem. Czasami z pedagogiem idę na rozeznanie sytuacji - to problem wszystkich szkoły, mój i rodziny. Potem następne spotkanie i każdy mówi co zrobił, łącznie z rodzicami dziecka.
~et

Napisano: 26 lis 2013, 23:27

Oh jakie to cudowne! A potem wszyscy razem, trzymając się za ręce spoglądamy w tecze! ;)
~Izofil

Napisano: 26 lis 2013, 23:32

Masz lepszy pomysł?
~et

Napisano: 26 lis 2013, 23:42

Powyżej już się wypowiadali wiec nie będę dublowała. I przeczytaj dokładnie w jakim tonie było pismo które zainicjowało ta dyskusje. Typowa dup...krytka i pozoranctwo.
~Izofil

Napisano: 26 lis 2013, 23:57

Typowa była.
Odpowiedz napisana jest super ale ja już stosuje swoją formę współpracy.
~et

Napisano: 27 lis 2013, 10:13

Dziękuję bardzo za wypowiedzi dokładnie myślę tak jak~Izofil zresztą tez tak oceniłam pisemko pani dyrektor szkoły , ale juz umówiłam sie z mama dziecka spróbujemy cos zaradzic w tej sytuacji napewno takie zachowanie i sam uczeń nie są wygodni dla szkoły to taki wrzód na t....ku. pozdrawiam
~irena

Napisano: 27 lis 2013, 10:32

Do et

My robimy dokładnie tak samo jak u was.
~Iza

Napisano: 27 lis 2013, 10:34

Dziękuję bardzo za wypowiedzi dokładnie myślę tak jak~Izofil zresztą tez tak oceniłam pisemko pani dyrektor szkoły , ale juz umówiłam sie z mama dziecka spróbujemy cos zaradzic w tej sytuacji napewno takie zachowanie i sam uczeń nie są wygodni dla szkoły to taki wrzód na t....ku. pozdrawiam
~irena

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem