pracownik socjalny w placówce wielofunkyjnej

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Marcin

Re: pracownik socjalny w placówce wielofunkyjnej

Post autor: ~Marcin »

Witam. Link zawarty przez Adama jest wykładnią, którą miałem przedstawić. W naszej placówce pracownik socjalny nie pracuje 50% czasu w terenie więc dodatku nie ma. Pozdrawiam.
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

Ewo - dlatego, że owe rodziny nie są zainteresowane odzyskaniem dzieci i utrzymywaniem z nimi kontaktów. W większości przypadków miejsce pobytu biologicznych rodziców jest nieznane....niestety... za to pracuje z tymi, którzy mają tylko ograniczone prawa i zależy im na losie dziecka, oczywiście jestem otwarta na współpracę ze wszystkimi:)
Marcinie - a wiesz gdzie znajdę informację o tym, że to musi być 50% czasu w terenie??
ania
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

Zdaje mi się właśnie, że nad motywacją do zmiany rodziców należałoby pracować... Pozbawienie nie oznacza ich nieistnienia. Sama mam rodziców (z przeszłością pozbawienia), którzy obecnie starają się o czasowy powrót dzieci do domu.
Życie to zmiana Aniu.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Witam. Ania wysokość dodatku określa art 121 ust 3a ustawy o pomocy społecznej. Co do 50% mój PCPR otrzymał interpretację prawną z ministrestwa MPiPS definiującą podstawowe obowiązki pracownika socjalnego. Postaram się do niej dotrzeć i zamieścić na stronie. Pozdrawiam.
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Ewo ja mogę pracować ze wszystkimi, ale nie z takimi, których nie ma...w 80% w kartotekach moich podopiecznych przy danych matka/ ojciec widnieje- adres nieznany....z resztą \"moje\" dzieci również nie chcą kontaktu z rodzicami...a nie mogę ich do tego zmuszać, tym bardziej, że dla niech to niestety nie przynosi nic dobrego, wręcz przeciwnie....
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Marcinie dziękuję za informację :)
ania
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

Aniu, pracuję kilkanaście lat i jedynie kilkakrotnie spotkałam się z nieznanym miejscem zamieszkania rodziców dzieci dlatego trochę mnie to dziwi.
Niemniej życzę owocnej współpracy z tymi, którzy pozostają w zasięgu :)
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

~aniu a w waszej placówce są przyjmowane jakieś szczególne przypadki dzieci czy tak się akurat teraz zdarzyło?
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

~aniu i jeszcze jedno - bo w tej rubryczce dotyczących rodziców nic nie pisze bo tam nic nie wpisałaś. Ponadto jak w takim razie jest naliczana odpłatność za pobyt dziecka w placówce? Na decyzjach które przysyłają ci PCPR nie ma adresów ?
~pracownik ops

Post autor: ~pracownik ops »

a mnie bulwersuje jak ktos pisze czyli Ty aniu \"co mi się jeszcze należy\" aniu kopniak \" na szczęscie\" i do roboty pracujesz od wrzesnia i już mało zarabiasz
ODPOWIEDZ