Pracownik sosjalny w śds - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 29 sie 2013, 14:14

Czy w śds koniecznie musi być zatrudniony pracownik socjalny?
~Olga

Napisano: 29 sie 2013, 14:39

Jeśli nie ma takiej potrzeby, to po co zatrudniać.
~xxx

Napisano: 31 sie 2013, 23:55

u nas nie ma. a czym zajmuje się pracownik socjalny w śds?
~Joasia

Napisano: 31 sie 2013, 23:55

u nas nie ma. a czym zajmuje się pracownik socjalny w śds?
~Joasia

Napisano: 03 wrz 2013, 17:18

Jesli nie ma to co z wywiadami srodowiskowymi, kto robi i czy muszą być robione ?
~Olga

Napisano: 04 wrz 2013, 12:18

Wywiad sporządza ośrodek pomocy właściwy do miejsca zamieszkania uczestnika i przesyła go do organu wystawiającego decyzję na pobyt.
~Gosia

Napisano: 04 wrz 2013, 17:02

U nas wywiad robi pracownik socjalny naszego domu i przekazuje do organu wystawiającego decyzję, ot taki dziwny układ
~Aga

Napisano: 04 wrz 2013, 22:50

a oprócz tego, prowadzi jakie zajęcia?
~Joasia

Napisano: 05 wrz 2013, 14:43

Pytam , ponieważ mam na ten temat odmienne zdanie z koleżanka z innego śds , która twierdzi ze pracownik socjalny w śds musi być , bo co pół roku musi byc przeprowadzony wywiad srodowiskowy . Ja jestem innego zdania , uwazam ,że rozporządzenie nie nakłada obowiazku zatrudniania pracownika socjalnego , a jedynie daje taką mozliwość .

Prosze o opinie w tej sprawie
~Olga

Napisano: 06 wrz 2013, 11:36

Olga zgadzam się z Tobą, zarówno wywiady środowiskowe, jak i aktualizacje powinien przeprowadzać pracownik OPS- u właściwego zgodnie z miejscem zamieszkania uczestnika. Zgodnie z rozporządzeniem wywiad i aktualizację przeprowadza się w miejscu zamieszkania, więc jak pracownik socjalny z jednej miejscowości może się pchać na wywiad do innej gminy- przekracza swoje kompetencje. Może jedynie wysłać pismo ze współdziałanie z prośbą o przeprowadzenie aktualizacji takie wywiadu.
Tam najtrudniej iść naprzód, skąd już wszyscy wracają.
socjalnaLUB
Praktykant
Od: 24 lip 2012, 21:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x