pracownik w OPS a asystent rodziny - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 lis 2014, 15:24

Witam. Jestem zatrudniona na pół etatu w OPS w sekcji swiadczeń rodzinnych, czy mogę od stycznia być zatrudniona jako asystent rodziny w naszym osrodku - dodatkowo w zadaniowym systemie pracy ? Proszę o informacje, bo nie wiem czy mam zglosić swoja chęc pracy dyrektorce czy to bez sensu.
graż

Napisano: 27 lis 2014, 9:48

art.17 pkt. 3 Ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej.
Praca asystenta rodziny nie może być łączona z wykonywaniem obowiązków pracownika socjalnego na terenie gminy, w której praca ta jest prowadzona.

Świadczenia rodzinne wg mnie nie kolidują z wykonywaniem pracy na 1/2 etetu w tej gminie.
Magdalena x

Napisano: 27 lis 2014, 10:27

a pracując na stanowisku pracownika socjalnego, ale nie mając terenu?
Ala222

Napisano: 27 lis 2014, 10:53

Dziewczyny, przecież w ustawie jak byk jest napisane,że nie można łączyć zawodu pracownika socjalnego z zawodem asystenta na terenie tej samej gminy. ( czy masz teren, czy nie, a jesteś pracownikiem socjalnym w gminie a, to nie można), a w " świadczeniach rodzinnych" nie pracujesz jako pracownik socjalny, tylko jako np. referent.
mamamia

Napisano: 27 lis 2014, 11:29

Mnie się wydaje, że pracownik świadczeń rodzinnych moze byc asystentem, bo nie posiadam zadnych upowaznień burmistrza do prowadzenia postępowań (tylko dyrektorka ma). Chyba pójdę i zapytam sie dyrekcji, tylko nie chciałabym wypaść na ignorantkę, ze n ie umiem czytać przepisów. Ale naprawde nie za bardzo rozumiem ten artykuł 17 pkt 3.Pomóżcie proszę.
graż

Napisano: 27 lis 2014, 12:34

Mnie się wydaje, że masz rację. "Nie może prowadzić postępowań z zakresy świadczeń realizowanych przez gminę" znaczy dokładnie to, co znaczy. Postępowań nie prowadzisz (przygotowuujesz tylko dokumentację)=możesz być asystentem.
Lisbeth

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x