Kontrola asystenta rodziny dokumenty - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 20 lis 2014, 8:34

Witam serdecznie, wczoraj pani kierownik oświadczyła mi że bedzie kontrola asystenta w ośrodku. Wystraszyła mnie ogromnie , że będą wszystko sprawdzać barrdzo dokłądnie.
Napiszę wam jakie dokumenty mam w teczkach osobowych rodzin: dizagnoza rodziny - bardzo króciutko, wniosek o przydział asystenta rodzinny plus skserowany wywiad, gdzie jest napisane o potzrebie asystenta, zgoda na systenta podpisana pzrez rodzinę, dośc obszerny wywiad o rodzinie , czyli systuacja rodzinna, wzięłam te dokumenty z asysytent info, dziennik wizyt asystenta - czyli karty pracy, plan wizyt,gdzie są podpisy rodzin i notatki praiwe do kążdej wizyty w rodzinie. Pracuje od marca 2014 roku, mam napisane i oddane 2 sprawozdania, jestem w trakcie pisanie sprawozdania rocznego.
Wkurzam sie, ale moze doradzicie mi jak przygotowac sie do takiej kontroli.
pozdrawiam :!:
aagas
Praktykant
Od: 28 wrz 2014, 23:57
Zajmuję się:

Napisano: 20 lis 2014, 8:48

z jakiego województwa, moim zdaniem masz wszystko oprócz planu pracy z rodzina, wiele rzeczy, masz zbędnych - według ustawy należy mieć: plan pracy z rodziną, zgoda na współprace, sprawozdanie z pracy z rodziną nie żadzie niż raz na pół roku. A najważniejsze są efekty: które są niepapierowe, papier przyjmie wszystko.
asa

Napisano: 20 lis 2014, 10:09

a poinformowali,, ze w danym dniu bedzie kontrola - z jakiego województwa jestes i kiedy ten dzien? pozdrawiam
olqa

Napisano: 20 lis 2014, 20:31

jestem a województwa łódzkiego, nie poinformowali jeszcze dokładnie o kontroli, mam plany pracy z rodziną.
mam jes\zcze pytanie, czy te moje dzienniki i plany wizyt tez musza byc w teczce osobowej, obecnie mam zrobione to tak,że wszytskie notatki , dzienniki plany wizyt mam w jednej teczce poukładane miesiącami.
mam troche stracha, pierwszy raz jestem asystentem , nie chce zrobic obciachu kierowniczce ośrodka. Kierowniczka jest zadowolona z mojej pracy. Najczęsciej czepia mnie sie księgowa, mam cZASAMI dośś tej pracy, ale może od stycznia na umowe o prace bede pracowc zobaczymy . Brdzo bym chciała, bo pomagam ludziom , klienci mnie lubią i chcą zebym do nich jeżdziła.
aagas
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2014, 16:10

Ale kto będzie Cię kontrolował ? Kierownik czy ktoś z województwa ?
male

Napisano: 21 lis 2014, 22:39

Bedzie kontrola z województwa.
aagas
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 23 lis 2014, 13:50

To daj znać po kontroli, czy wszystko było ok. jakie były uwagi itp; Trzymam kciuki, żeby było dobrze.
anulka29

Napisano: 24 lis 2014, 9:09

Tak tak koniecznie napisz po wszystkim jak było, na co zwracali uwagę, gdzie się czepili, gdzie pochwalili :)
tyk

Napisano: 03 gru 2014, 0:32

I jak po kontroli ?
Ewa I

Napisano: 08 gru 2014, 23:31

Kontroli nie było, obawiam się,że kierowniczka mnie chciała postraszyć, miałamwieczny bałagan w papierach.
aagas
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem