Ano właśnie! Czyli nie ma na to przepisów żadnych? Wedle upodobania uczelni? Zgadzam się;pisałem juz tu na innym wątku,że jeśli student chętny może dużo się nauczyć.Tym bardziej,że niektórzy mają 100 albo 150 godzin.Są tez tacy co 50 godzin chcieliby w 1 dzień wyrobić. U nas też dzielimy się praktykantami ale wychowawcy z KP na razie ich nie dostają. Ale oni pracują dopiero od 4-5 lat ,może dlatego.Nie wiem.Muszę spytać dyrki czy uważa ich jeszcze za mało doświadczonych.
Ale ,żeby powoli kończyć ten frapujący wątek poradzę Ci Tereso: spytaj po prostu swoją dyrekcję czy mogłabyś opiekować się jakimiś studentami.Powiedz,że masz im wiele do zaoferowania,potrafisz przekazywać wiedzę,wzbudzasz ich zaufanie, umiesz zachęcić ich do tej trudnej,odpowiedzialnej a przecież niezbyt dobrze opłacanej pracy,czujesz się już na siłach podołać temu wyzwaniu. Nie wiem jaki człowiek jest Twoim dyrektorem ale myślę,że nic nie ryzykujesz.Pzdr
praktykanci
Oprócz praktykanci - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Niepubliczne Całodobowe Placówki Opiekuńczo - Wychowawcze
piecza zastępcza
wliczanie sobót i niedziel do urlopu
zakresy czynności
proszę o pomoc
ustawa podpisana i co dalej
dyżury w katolickich placówkach
Monitoring w placówce
wznowienie postępowania
kieszonkowe
zapraszamy na stronę z drukami dla
Ustawa o wspieraniu rodziny podpisana przez Pezydenta