prawa osób ubezwłasnowolnionych w domu pomocy społecznej dla psychicznie chorych - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 paź 2011, 12:32

czy osoba całkowicie ubezwłasnowolniona ma prawo opuszczać teren DPS bez zgody opiekuna. Nadmieniam, że osoba poza zdiagnozowaną schizofrenią jest uzależniona od barbituranów- środków wziewnych.
proszę o podpowiedzi bo nie radzę juz sobie z tym. im więcej wiem tym jestem głupsza a ustawa o ochronie zdrowia psychicznego wcale nie pomaga w pracy...
~pracownik dps

Napisano: 20 paź 2011, 16:53

Absolutnie nie. A jeśli za zgodą opiekuna prawnego, to zgoda na pismie z dookreśleniem kiedy moze opuszczać i w jakim zakresie. Odstępstwem sa wyjścia w grupie lub indywidualne pod opieką pracownika dps.
~Małgorzata

Napisano: 20 paź 2011, 21:21

j/w Mam fajną sąsiadkę 80 lat ma wnuka który się ożenił 2 lat temu mieszka od niej 500 m a jeszcze u niego nie była. Pani doktor powiedziała jej że ma pic dziennie jeden kieliszek koniaku. Dzieci kupił, ale babcia nie ma z kim pić więc zaprosiłą sąsiadke. Koniak nie dobry ale babcia w siódmym niebie. Myśle że w tym wieku to już nic jej nie zaszkodzi.
~mikka

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x