Prawie 18 lat
Prawie 18 lat
W programie do zamawiania kart jest do wyboru opcja "dziecko przed ukonczeniem 18 roku zycia posiadające zaświadczenie o kontynuowaniu nauki" i tu moje pytanie. Czy mogę wybrac tę opcję dla ucznia, ktory za miesiąc bedzie pelnoletni i wystawic mu termin ważności zgodny z zaświadczeniem ze szkoly? Czy zamówic mu kartę do ukończenia 18 roku zycia a pozniej przedłużyc do daty z zaświadczenia?
Re: Prawie 18 lat
nie wiem czy cos to pomoże, ale uzyskałam opinie od 2 prawników, że przyznajemy najpierw do 18 roku życia bo taki jest zapis w ustawie...ale podobnież zgodnie z wyjaśnieniami ministerstwa można od razu przyznać do ukończenia szkoły zgodnie z zaświadczeniem.
Ja szczerze mówiąc przyznaje do 18 roku życia nawet jeśli osoba kończy te 18 lat za 2 miesiące czy miesiąc. pewnie bez sensu...ale ta ustawa tez do końca sensowna nie jest!
Ja szczerze mówiąc przyznaje do 18 roku życia nawet jeśli osoba kończy te 18 lat za 2 miesiące czy miesiąc. pewnie bez sensu...ale ta ustawa tez do końca sensowna nie jest!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Prawie 18 lat
tasia pisze:nie wiem czy cos to pomoże, ale uzyskałam opinie od 2 prawników, że przyznajemy najpierw do 18 roku życia bo taki jest zapis w ustawie...ale podobnież zgodnie z wyjaśnieniami ministerstwa można od razu przyznać do ukończenia szkoły zgodnie z zaświadczeniem.
cAŁKOWICIE ZGADZAM SIE Z PRAWNIKAMI, UWAZAM, ŻE INFORMACJE Z MPIPS SA NIEZGODNE Z USTAWĄ
Oprócz Prawie 18 lat - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Odbiór kart
różne miejsca zamieszkania
ADRES
do kiedy uczniom powyżej 18 r. ż
kto potwierdza za zgodność?
Przedłuzenie karty
rodzinny dom dziecka
Czy tak można
nie moge wydac karty!!!
kto prowadzi KDR
nie wiem co robić :(
blad w nazwisku calej rodziny
data ważności karty, do kiedy? PIlne!!!!!proszę.........
pomocy bo zielona jestem
Studentka
błąd na karcie