Jak to czytam, to aż mi szkoda, że nie jesteście moimi klientamiAgata1712 pisze:Witam, chciałabym prosić kogoś o pomoc w mojej dziwnej i nietypowej sytuacji odnośnie przyznania zasiłku okresowego i celowego. A mianowicie sytuacja wygląda tak: w moim gospodarstwoe domowym mieszkam ja, moj maz i nasz roczny synek. Mój mąż pracuje na 3/8 etatu (umowa o prace) i zarabia 3/8 najniższej krajowej, ja przebywam na urlopie wychowawczym i otrzymuje 400zl z opieki, otrzymujemy również zasiłek rodzinny, 500+ i dodatek mieszkaniowy w wysokości 140zl. Jesli chodzi o zarobki lapiemy się na obydwa zasilki natomiast Pani z opieki społecznej poinformowała mnie że mąż musi się zarejestrować w urzędzie pracy jako poszukujący lepszej pracy. Oczywiście mąż poszedł do urzędu i zarejestrował się. Wróciłam z kompletem dokumentów a Pani stwierdziła że rozmawiała z Panią kierownik i że nie dostaniemy wcale zasiłków bo mąż powinien być zarejestrowany jako bezrobotny albo ja bo ja mam cały czas stosunek pracy a to że nie zarabiam nie ma nic do rzeczy. Ewentualnie któres z nas jakby miało orzeczenie o niepełnosprawności to byśmy dostali. I na koniec że nie może ode mnie pobrać dokumentów bo to nie ma sensu bo i tak nie dostaniemy. Może znajdzie się jakaś osoba która mi coś poradzi czy na prawdę nie możemy liczyć na pomoc? Bardzo proszę o pomoc.