jak to teraz jest z nowa ustawa?
komornik zabiera prawo jazdy?
po jakim czasie nieplacenia?
czy wierzyciel sam musi do komornika wystapic aby zabral dluznikowi prawo jazdy?
z gory dziekuje
Jaka znowu nowa ustawa???
Organ właściwy dłużnika kieruje wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy, gdy dłużnik nie stawi się na wywiad lub niepracujący niezarejestruje się w urzędzie pracy.
dłuznik jest wzywany na wywiad gdy zostanie wierzycielce przyznany fundusz, jesli sie nie stawi na wywiadzie OPS wszczyna postepowanie za uchylającego się i kieruje wniosek do Starosty o zabranie prawa jazdy i do Prokuratury o ściganie. Myślę że pomogłam
Mnie ta banda zabrała prawko, odzyskać nie jest prosto, robią problemy. Trzeba sie zarejestrowac w UP jako poszukujacy pracy np jako kierowca ale trzeba przedstawic Prawo Jazdy którego nie ma bo zatrzymane i tak to sie kręci czyli stoi w miejscu. Chcą pieniądze ale blokują jedyną możliwość zarabiania (w moim przypadku). Nic nie działa, nic nie pomaga. Siedzieć powinien ten kretyn który to wymyślił.
"ta banda" nie zabrałaby prawa jazdy gdyby "Panu" chciało się podejsć i spisać wywiad, widocznie "coś" szalenie ważnego stało na przeszkodzie....
a teraz to kółeczko sie zamkneło i najprosciej zwalić winę na kogoś ale broń boże na siebie
o tak Panowie dłużnicy - tatusiowie !!!!a raczej dawcy nasienia!!!!!
nawet nie wyrażają odrobiny chęci zgłoszenia się na wywiad i złożenia oświadczenia majątkowego , w którym i tak jedyne słowo jakie umieją napisać to " nie posiadam".
o płaceniu alimentów nie ma mowy