Czy pilnujecie tych ludzi?
Pan nas wczoraj postraszył prawnikiem, bo mu przepadł zasiłek rodzinny- prawnik mu podał jakieś kwoty z kosmosu które mu przepadły przez nas

dobre sobiezocha1234 pisze: ↑07 kwie 2022, 9:34Co robicie, jak reagujecie gdy osoby mają do was pretensje, że np: nie powiedzieliście im, że trzeba złożyć wniosek na zasiłek na nowy okres lub ponowny wniosek jak wcześniej była odmowa a urodziło się nowe dziecko, nie powiedzieliście, że działalność ma być zamknięta a jest tylko zawieszona?
Czy pilnujecie tych ludzi?
Pan nas wczoraj postraszył prawnikiem, bo mu przepadł zasiłek rodzinny- prawnik mu podał jakieś kwoty z kosmosu które mu przepadły przez nas. Bo jakbyśmy mu powiedzieli, że ma zamknąć działalność to on by to zrobił już dawno.
Też tak robię- liczę dochód na becik i jeśli się łapią to mówię o rodzinnym. Ale to już chyba trochę zakrawa o naginanie przepisów- jeśli mielibyśmy mówić co mają zrobić, żeby złapać się w kryterium. No przecież z pracy tez mamy mu kazać sie zwolnić, żeby mu dochód nie przekroczył? Ale Pan wczoraj zrobił straszną awanturę i byłam ciekawa czy u was też są takie przypadki bo już zaczynam w siebie wątpić.zniesmaczona35 pisze: ↑07 kwie 2022, 9:41a jak wam udowodni ze mu tego nie powiedzieliscie słowo przeciwko słowu, jak składaja staram sie objasniac kiedy co i jak ale nie mowie im co maja robic , jak złoża na becikowe tylko a mogą dostac rodzinne todzwonie informuje ze moga złozyć ale ja mam tylko 300 wniosków na rodzinne to se moge pozwolić
u mnie kilka osób w styczniu czy lutym, a nawet w marcu przychodziło zdziwionych, że rodzinnego nie mają - to im grzecznie tłumaczyłam, że w pouczeniu mają zapisane wszystko co i kiedy, poza tym nic od kilku lat się w tej kwestii nie zmieniło, no to się głównie tłumaczyli, że z 500 plus i 300 plus im się mylizocha1234 pisze: ↑07 kwie 2022, 10:04Też tak robię- liczę dochód na becik i jeśli się łapią to mówię o rodzinnym. Ale to już chyba trochę zakrawa o naginanie przepisów- jeśli mielibyśmy mówić co mają zrobić, żeby złapać się w kryterium. No przecież z pracy tez mamy mu kazać sie zwolnić, żeby mu dochód nie przekroczył? Ale Pan wczoraj zrobił straszną awanturę i byłam ciekawa czy u was też są takie przypadki bo już zaczynam w siebie wątpić.zniesmaczona35 pisze: ↑07 kwie 2022, 9:41a jak wam udowodni ze mu tego nie powiedzieliscie słowo przeciwko słowu, jak składaja staram sie objasniac kiedy co i jak ale nie mowie im co maja robic , jak złoża na becikowe tylko a mogą dostac rodzinne todzwonie informuje ze moga złozyć ale ja mam tylko 300 wniosków na rodzinne to se moge pozwolić