ile macie wniosków o zas. rodzinny od Ukrainek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 07 kwie 2022, 11:44

Witam, tak chciałabym się zorientować czy macie już dużo wniosków o zas. rodzinny składany przez Ukrainki?
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Ewela77
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 05 cze 2014, 12:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2022, 11:52

Obecnie 4 ZR i 1 rodzicielskie. Powydawanych wniosków trochę ale mało kto wraca jak słyszy co trzeba.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 07 kwie 2022, 12:00

11 wniosków na zr
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2022, 12:11

około 90.
Niestety
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2022, 12:34

ZR - 21
ŚR - 2
JZ - 1
srpts
Stażysta
Od: 04 sie 2021, 8:17
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA/CP/DO/ST/ZG

Napisano: 07 kwie 2022, 12:38

a jak liczycie dochód rodziny? czy liczycie dochody drugiego z rodziców, który został w Ukrainie? bo Mazurkiewicz twierdzi, że w takich sytuacjach trzeba postępować tak jak przy ZK, czyli dochody liczyć tej osoby ale jej nie
w wytycznych ministerstwa jest inaczej ale to tylko wytyczne
co wy na to??? jak robicie ???
mały_gops
Referent
Od: 07 gru 2017, 13:26
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Napisano: 07 kwie 2022, 13:06

dziennie ok. 50
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 07 kwie 2022, 13:10

mały_gops pisze:
07 kwie 2022, 12:38
a jak liczycie dochód rodziny? czy liczycie dochody drugiego z rodziców, który został w Ukrainie? bo Mazurkiewicz twierdzi, że w takich sytuacjach trzeba postępować tak jak przy ZK, czyli dochody liczyć tej osoby ale jej nie
Tutaj z Mazurkiem się zgadzam, a poza tym jest też w tym zakresie orzecznictwo. Ministerstwo i Pan Wardach twierdza jednak inaczej. Biorąc pod uwagę sytuację wojny oraz pismo jakie otrzymałem z Ministerstwa, przyjęto u mnie ich interpretację. Uprzedzam pytanie o udost.pisma. Niestety nie udostępnię tego pisma ogólnie na forum z uwagi na jego ton, charakter oraz odniesienia się wprost od mojego OPS. Tak w skrócie to zadałem pytanie i zgłosiłem poprawki do specustawy (do czego zachęcano) a w odpowiedzi dostałem, delikatnie mówiąc reprymendę zamiast merytoryczne odniesienie się do argumentów.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 07 kwie 2022, 13:20

Szarak pisze:
07 kwie 2022, 13:10
mały_gops pisze:
Tutaj z Mazurkiem się zgadzam, a poza tym jest też w tym zakresie orzecznictwo. Ministerstwo i Pan Wardach twierdza jednak inaczej. Biorąc pod uwagę sytuację wojny oraz pismo jakie otrzymałem z Ministerstwa, przyjęto u mnie ich interpretację. Uprzedzam pytanie o udost.pisma. Niestety nie udostępnię tego pisma ogólnie na forum z uwagi na jego ton, charakter oraz odniesienia się wprost od mojego OPS. Tak w skrócie to zadałem pytanie i zgłosiłem poprawki do specustawy (do czego zachęcano) a w odpowiedzi dostałem, delikatnie mówiąc reprymendę zamiast merytoryczne odniesienie się do argumentów.
a nie napisał ci ze Ministertwo nie jest organem do ustalania uprawnień i obowiązek ten spoczywa na poszczególnych ośrodkach?
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52
Zajmuję się: SR

Napisano: 07 kwie 2022, 13:21

zatem dopytam tylko, nie bierzesz dochodu rodzica który został na Ukrainie ?
Szarak pisze:
07 kwie 2022, 13:10
mały_gops pisze:
Violla
Starszy referent
Od: 17 gru 2015, 15:16
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem