Tutaj z Mazurkiem się zgadzam, a poza tym jest też w tym zakresie orzecznictwo. Ministerstwo i Pan Wardach twierdza jednak inaczej. Biorąc pod uwagę sytuację wojny oraz pismo jakie otrzymałem z Ministerstwa, przyjęto u mnie ich interpretację. Uprzedzam pytanie o udost.pisma. Niestety nie udostępnię tego pisma ogólnie na forum z uwagi na jego ton, charakter oraz odniesienia się wprost od mojego OPS. Tak w skrócie to zadałem pytanie i zgłosiłem poprawki do specustawy (do czego zachęcano) a w odpowiedzi dostałem, delikatnie mówiąc reprymendę zamiast merytoryczne odniesienie się do argumentów.mały_gops pisze: ↑07 kwie 2022, 12:38a jak liczycie dochód rodziny? czy liczycie dochody drugiego z rodziców, który został w Ukrainie? bo Mazurkiewicz twierdzi, że w takich sytuacjach trzeba postępować tak jak przy ZK, czyli dochody liczyć tej osoby ale jej nie
w wytycznych ministerstwa jest inaczej ale to tylko wytyczne
co wy na to??? jak robicie ???
a nie napisał ci ze Ministertwo nie jest organem do ustalania uprawnień i obowiązek ten spoczywa na poszczególnych ośrodkach?Szarak pisze: ↑07 kwie 2022, 13:10Tutaj z Mazurkiem się zgadzam, a poza tym jest też w tym zakresie orzecznictwo. Ministerstwo i Pan Wardach twierdza jednak inaczej. Biorąc pod uwagę sytuację wojny oraz pismo jakie otrzymałem z Ministerstwa, przyjęto u mnie ich interpretację. Uprzedzam pytanie o udost.pisma. Niestety nie udostępnię tego pisma ogólnie na forum z uwagi na jego ton, charakter oraz odniesienia się wprost od mojego OPS. Tak w skrócie to zadałem pytanie i zgłosiłem poprawki do specustawy (do czego zachęcano) a w odpowiedzi dostałem, delikatnie mówiąc reprymendę zamiast merytoryczne odniesienie się do argumentów.mały_gops pisze: ↑07 kwie 2022, 12:38a jak liczycie dochód rodziny? czy liczycie dochody drugiego z rodziców, który został w Ukrainie? bo Mazurkiewicz twierdzi, że w takich sytuacjach trzeba postępować tak jak przy ZK, czyli dochody liczyć tej osoby ale jej nie
Szarak pisze: ↑07 kwie 2022, 13:10Tutaj z Mazurkiem się zgadzam, a poza tym jest też w tym zakresie orzecznictwo. Ministerstwo i Pan Wardach twierdza jednak inaczej. Biorąc pod uwagę sytuację wojny oraz pismo jakie otrzymałem z Ministerstwa, przyjęto u mnie ich interpretację. Uprzedzam pytanie o udost.pisma. Niestety nie udostępnię tego pisma ogólnie na forum z uwagi na jego ton, charakter oraz odniesienia się wprost od mojego OPS. Tak w skrócie to zadałem pytanie i zgłosiłem poprawki do specustawy (do czego zachęcano) a w odpowiedzi dostałem, delikatnie mówiąc reprymendę zamiast merytoryczne odniesienie się do argumentów.mały_gops pisze: ↑07 kwie 2022, 12:38a jak liczycie dochód rodziny? czy liczycie dochody drugiego z rodziców, który został w Ukrainie? bo Mazurkiewicz twierdzi, że w takich sytuacjach trzeba postępować tak jak przy ZK, czyli dochody liczyć tej osoby ale jej nie