Problem 14 i 14A POMOCY TOM
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS/FA/DM/DE/CP
- Kontakt:
Problem 14 i 14A POMOCY TOM
Witam, mam takie pytanie: mieliśmy dwa wnioski na numer XXX 14, wypłaciliśmy jeden dodatek na pierwszy wniosek, drugi został bez rozpoznania. Pani, która dostała bez rozpoznania przyszła i mówi, że mieszka w starym domu, a dostała siostra, która mieszka w nowym domu na tej samej działce i z tym samym numerem. Co teraz zrobić??? Jak teraz to rozwiązać???
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG
- Kontakt:
Re: Problem 14 i 14A POMOCY TOM
Ja mam z kolei sytuację, gdzie na jeden adres były złożone dwa wnioski. Dom bliźniak. dwie księgi wieczyste. Pani, której wniosek został pozostawiony bez rozpoznania wszczęła procedurę nadania nr dla jej połowy bliźniaka. Nadano jej nr z tym, że ona została ze starym nr 49 a gospodarstwo, któremu wypłacono dodatek dostało nowy nr 49A. Pani, której przydzielono nr 49 wystąpiła po raz drugi z wnioskiem o wypłatę DW. Co zrobić w takiej sytuacji? Wystarczy zawiadomienie z UG o nadaniu nr budynków dla obu gospodarstw?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DW DO
- Kontakt:
Re: Problem 14 i 14A POMOCY TOM
A co różnica jaki dom stary czy nowy? ważne kto złożył nowy wniosek. Były takie przepisy. Ma pechaaneta-k32 pisze: 15 lis 2022, 12:16 Witam, mam takie pytanie: mieliśmy dwa wnioski na numer XXX 14, wypłaciliśmy jeden dodatek na pierwszy wniosek, drugi został bez rozpoznania. Pani, która dostała bez rozpoznania przyszła i mówi, że mieszka w starym domu, a dostała siostra, która mieszka w nowym domu na tej samej działce i z tym samym numerem. Co teraz zrobić??? Jak teraz to rozwiązać???
Oprócz Problem 14 i 14A POMOCY TOM - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
co z wnioskami zostawionymi bez rozpoznania?
Zmiana wykorzystywanego paliwa
DW. Wezwanie do wyjasnień. Podstawa prawna.
interpretacja 3e
decyzja po wywiadzie
Wzór decyzji przyznającej DW po wywiadzie
DW wzór decyzji odmownej
Podsumowanie nowelizacji ustawy o dodatku węglowym
wysłane zawiadomienie o wszczęciu postępowania a zmainy w ustawie?
Prośba
Wezwanie DW Kroki formalne do nadania odrębnego adresu miejsca zamieszkania
kolejny wniosek
Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?
dzierżawa
Bezdomni
Wzór zawiadomienia o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia