Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
Kleopatra
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?

Post autor: Kleopatra »

Witam, wysłaliśmy zawiadomienia przed odmową, w związku z złożoną deklaracją po 11 sierpnia. Sprawa nie zakończona, nie wydaliśmy decyzji odmownej. Teraz po zmianie przepisów tym osobom należy się dodatek węglowy. Jak wybrnąć z tego zawiadomienia ?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?

Post autor: Tom. »

nijak, zapominasz o nim i jedziesz dalej wg aktualnych przepisów
grosiki
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: grosiki »

tak myślałam, dzięki
grosiki
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: grosiki »

A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
Moprna3
Praktykant
Zajmuję się: Dodatek węglowy
Kontakt:

Post autor: Moprna3 »

grosiki pisze: 15 lis 2022, 14:18 A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
Wywiad i przyznanie. Odmowa z powodu dodania węgla = uchylenie decyzji przez SKO.
Awatar użytkownika
googoo113
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: googoo113 »

czyli jeśli ktoś złożył pierwszą deklarację po 11.08.2022 to wywiad i przyznać a jeśli pierwsza deklaracja drewno potem zmiana po 11.08.2022 na węgiel i drewno to też wywiad i przyznać????
Moprna3
Praktykant
Zajmuję się: Dodatek węglowy
Kontakt:

Post autor: Moprna3 »

Dokładnie.
Awatar użytkownika
thorgal70
Referent
Zajmuję się: Wszystkim i niczym
Kontakt:

Post autor: thorgal70 »

Moprna3 pisze: 15 lis 2022, 14:24
grosiki pisze: 15 lis 2022, 14:18 A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
Wywiad i przyznanie. Odmowa z powodu dodania węgla = uchylenie decyzji przez SKO.
Masz już taką decyzję SKO?
Z poważaniem
ola2
Stażysta
Zajmuję się: SW/SR/FA
Kontakt:

Post autor: ola2 »

thorgal70 pisze: 15 lis 2022, 16:07
Moprna3 pisze: 15 lis 2022, 14:24
Masz już taką decyzję SKO?
podbijam pytanie, bo też bym dała odmowę w takim przypadku, wg mnie wywiad tylko do deklaracji złożonych po raz pierwszy po 11 sierpnia nie na nowe źródło, a zmiany odmowa.
ODPOWIEDZ