Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?
Witam, wysłaliśmy zawiadomienia przed odmową, w związku z złożoną deklaracją po 11 sierpnia. Sprawa nie zakończona, nie wydaliśmy decyzji odmownej. Teraz po zmianie przepisów tym osobom należy się dodatek węglowy. Jak wybrnąć z tego zawiadomienia ?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć?
nijak, zapominasz o nim i jedziesz dalej wg aktualnych przepisów
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
tak myślałam, dzięki
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatek węglowy
- Kontakt:
Wywiad i przyznanie. Odmowa z powodu dodania węgla = uchylenie decyzji przez SKO.grosiki pisze: 15 lis 2022, 14:18 A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
- googoo113
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli jeśli ktoś złożył pierwszą deklarację po 11.08.2022 to wywiad i przyznać a jeśli pierwsza deklaracja drewno potem zmiana po 11.08.2022 na węgiel i drewno to też wywiad i przyznać????
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatek węglowy
- Kontakt:
- thorgal70
- Referent
- Zajmuję się: Wszystkim i niczym
- Kontakt:
Masz już taką decyzję SKO?Moprna3 pisze: 15 lis 2022, 14:24Wywiad i przyznanie. Odmowa z powodu dodania węgla = uchylenie decyzji przez SKO.grosiki pisze: 15 lis 2022, 14:18 A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
Z poważaniem
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SW/SR/FA
- Kontakt:
podbijam pytanie, bo też bym dała odmowę w takim przypadku, wg mnie wywiad tylko do deklaracji złożonych po raz pierwszy po 11 sierpnia nie na nowe źródło, a zmiany odmowa.thorgal70 pisze: 15 lis 2022, 16:07Masz już taką decyzję SKO?Moprna3 pisze: 15 lis 2022, 14:24Wywiad i przyznanie. Odmowa z powodu dodania węgla = uchylenie decyzji przez SKO.grosiki pisze: 15 lis 2022, 14:18 A jeszcze chcę się upewnić, czy jak mam zmianę deklaracji ceeb najpierw drewno potem dodano węgiel to daję odmowę czy upewniam się podczas wywiadu jak jest faktycznie i czym palę i wtedy rozstrzygam.
Oprócz Zawiadomienie przed odmową - jak z tego wybrnąć? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Wzór decyzji przyznającej DW po wywiadzie
DW wzór decyzji odmownej
Podsumowanie nowelizacji ustawy o dodatku węglowym
Problem 14 i 14A POMOCY TOM
wysłane zawiadomienie o wszczęciu postępowania a zmainy w ustawie?
Prośba
Wezwanie DW Kroki formalne do nadania odrębnego adresu miejsca zamieszkania
kolejny wniosek
dzierżawa
Bezdomni
Wzór zawiadomienia o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia
ZGON DZIADKA
Dodatek osłonowy SYGNITY
dopłata do pozostałych źródeł ciepla
odsłane wnioski ?!
dodatek węglowy i pelletowy zmiany w ceeb