Witam!
Mamy problem z uzyskaniem zgodności zrealizowanych świadczeń w Pomoście. Już sprawdziłyśmy wszystko i nadal mamy tylko 86%. jest jedna rzecz, ktora może mieć wpływ, ale nie wiem jak to rozwiązać. Otóż była decyzja na pobyt w DPS, w której zamiast na przelew była zaznaczona gotówka. Przy tworzeniu list do dps-ów na przelew kwota z tej decyzji nam nie wskakiwała, a że była to kwota około 500 zł umknęło naszej uwadze.i tak było przez kwiecień, maj i czerwiec. Od lipca jest znow zmiana odpłatności za dps i jest utworzona nowa decyzja zmieniająCA. Problem w tym, że nijak nie mogę nic zrobić z miesiącami z drugiego kwartału. Czy mogę gdzieś zrealizować ten 2 kwartał, żeby wliczyło do realizacji?
Problem z procentem zgodności
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Re: Problem z procentem zgodności
Cofasz zatwierdzenie decyzji zmieniającej, robisz listy wypłat (gotówkowych lub zmieniasz w harmonogramie na konto), zatwierdzasz decyzję zmieniającą.
Ja bym dopatrywał się różnicy w usługach opiekuńczych - w pomoście są rozliczane wg faktycznej liczby godzin pomnożonej przez stawkę godzinową.
Do zbioru księgowość lubi tu podać CAŁY koszt usług opiekuńczych
Ja bym dopatrywał się różnicy w usługach opiekuńczych - w pomoście są rozliczane wg faktycznej liczby godzin pomnożonej przez stawkę godzinową.
Do zbioru księgowość lubi tu podać CAŁY koszt usług opiekuńczych
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: Problem z procentem zgodności
Witam, mam pytanie, co wliczmy do kwoty za świadczenia którą podajemy do zbioru centralnego? Czy kwota którą podajemy to ta ze sprawozdania mpips za świadczenia ogółem i dodajemy do niej np dps, składki od zasiłku stałego i zasiłki z programu" Posiłek....''?
Oprócz Problem z procentem zgodności - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
POPŻ wydruk oraz błędnie adresowane wnioski
zmiana decyzji w związku z niewypłaceniem swiadczenia od mie
Zasiłek stały, a koniec orzeczenia
zasiłek okresowy art.38 ust.4a
zasiłki stałe a orzeczenie o stopniu niepełnosprawności
prawo do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środkó
pomoc społeczna AA po terapii krótkoterminowej
praktyka z uczelni - dane osobowe
czy na wynagrodzenie dla opiekuna prawnego wydajemy decyzję?
pomoc rzeczowa na gorący posiłek
Aktualizacja POMOST dla chętnych
DPS - córka chce płacić wiecej niz 300%....
wywiad rodzinny część IX do świadczeń
Strajk w pomocy społecznej. Czy odbędzie się w lipcu?Mam pyt
opłata DPS - częściowe zwolnienie z opłat
obowiązkowe zaświadczenie z OPS dla celów stypendialnych