Mam problem z rozliczeniem delegacji. Pracownik był na szkoleniu 19,20,21 listopad z noclegami. Szkolenie rozpoczynało się i kończyło obiadem w dniu pierwszym i ostatnim. Pozostałe posiłki również były zapewnione. Dostarczył bilety na pociąg i autobus. Organizator zapewnił także transport z miejscowości, w której było szkolenie do miasta wojewódzkiego (w pierwszym dniu szkolenia z miasta wojewódzkiego do miejscowości szkolenia). Czy doliczać ryczałt na dojazdy? Co z dietą?
1.dzień wyjazd z domu o godz.7 (samochód prywatny do najbliższej miejscowości z PKP), następnie pociąg i transport organizatora)
3 dzień transport organizatora, autobus do miejsca zamieszkania
troszkę dużo pisania, ale mam nadzieję że ktoś mi pomoże
Z góry dziękuję
Problem z rozliczeniem delegacji- proszę o pomoc
Re: Problem z rozliczeniem delegacji- proszę o pomoc
ryczałt za dojazd + zwrot kosztów, które pracownik sam płacił+ 25% delegacji za 1 dzień i 25% za trzeci dzień (jeżeli był na szkoleniu ponad 8 godzin)
za 1 dzień należy się 25% diety (100% - 50% obiad -25% kolacja) tak samo za 3 dzień ale pod warunkiem że trzeciego dnia był ponad 8 godzin w delegacji czyli musiałby wrócić po godzinie 15 wtedy również należy się 25% (100% - 25% śniadanie - 50% obiad)
3 dnia wrócił po godz.17, bardzo dziękuję za pomoc:)
Oprócz Problem z rozliczeniem delegacji- proszę o pomoc - Księgowość przeczytaj również:
podstawa chorobowego
zasiłki okresowe
kontrola zarządcza
zakup herbaty, mydła i ręczników dla pracowników
komornik
składki zus
Zamówienia publiczne
zasiłek i dodatek stazowy
PACZKI DLA DZIECI
ZFŚS
korekta RSA
zasiłek opiekunczy
nowa
renta a świadectwo pracy
Przetarg na dożywianie - OPS, Szkoła, Gmina?
paczki