Zarządca domu potwierdził wniosek o dm oraz napisał oświadczenie by całość dodatku była wypłacana do rąk własnych wnioskodawcy bo nie posiada rachunku bankowego. Co z tym fantem zrobić ?
troszkę dziwne bowiem zarządca czyli ktoś kto żyje z wynajmowania lokali prowadzi działalność gospodarczą z której musi się rozliczać z US i co kasiorkę bez kontroli w kieszeń bierze (a jak płaci innym kontrahentom?)
U mnie jeszcze gorzej - wniosek mam, nie mam konta zarządcy (mieszka 200km od naszego OPS)więc kasy też nie zrobię, bo nie dobierze.
Na wezwanie zadzwonił, że nie poda bo wnioskodawca zalega z czynszem.
Wezwałam do uzupełnienia wnioskodawce.
Co teraz zrobic decyzję, za którą kasę nigdzie nie przekażę czy pozostawić bez rozpoznania?
No właśnie. Jednak niezależnie od zdziwienia urząd musi zadziałać, tzn. uznać wniosek (o ile poprawnie wypełniony), zapomnieć o wezwaniu wnioskodawcy i jego zaległościach, rozpatrzyć spokojnie, jeśli dodatek wyjdzie, to egzemplarz decyzji wysłać do zarządcy. Jeśli dalej nie będzie sposobu na przelew, to spokojnie korespondować z zarządcą aż do skutku. Co najwyżej za którymś razem napisać, że pieniążki poczekają na konkretną dyspozycję na rachunku depozytowym.
Tak, potwierdził. Zmienił jednak zdanie, bo wnioskodawca mu zalega.
Stwierdził, że żadnego konta nie poda i koniec.
Ile takie pieniądze mogą leżeć??? miesiąc, dwa, trzy a co potem????