problem ze sprawozdaniem S01, S02 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 03 lip 2018, 8:56

Witam,
kto mi powie, jak zrobić (po kolei) sprawozdanie S01 oraz S02?
sylwiastaszak
Praktykant
Od: 24 lis 2017, 10:11
Zajmuję się: Asystent rodziny

Napisano: 03 lip 2018, 9:25

Sprawozdanie S01 jest chwilowo zablokowane (nie można go składać, ponieważ trwają prace), więc na dzień dzisiejszy można złożyć tylko sprawozdanie S02. Poniżej instrukcja jak złożyć sprawozdanie.

1. Proszę zalogować się do SI KDR i wybrać moduł raportowy MRAP.
2. Wybrać 'Sprawozdania' i nacisnąć 'Dalej'.
3. Wybrać sprawozdanie S01 i nacisnąć 'Utwórz'.
4. Po chwili sprawozdanie wygeneruje się samo za odpowiedni okres.
4. Proszę wypełnić kolumnę 3 w tabeli 1, czyli 'Faktycznie poniesione koszty'.
5. Proszę sprawdzić czy wszystkie dane się zgadzają.
6. Jeżeli pojawiają się nieścisłości, proszę dodać komentarz do sprawozdania na dole strony za pomocą przycisku 'Komentarz', a następnie 'Dodaj uwagi'.
7. Po zakończeniu edycji proszę na dole strony kliknąć 'Zapisz'.
8. Jeżeli sprawozdanie jest gotowe do wysyłki, wszystkie dane zostały wypełnione można nacisnąć 'Zatwierdź' na dole strony i wysłać w ten sposób sprawozdanie do urzędu wojewódzkiego.
9. W przypadku sprawozdania S02 należy postępować analogicznie.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 03 lip 2018, 10:09

Nie wie ktoś kiedy sprawozdanie S01 będzie dostępne? Jest sezon urlopowy, bez podglądu tego sprawozdania nie ma nawet jak sie do niego przygotować...
Coś czuję, że przez tą kartę elektroniczną, która weszła od stycznia już się niczego nie doliczę...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2018, 14:49

To kiedy dostępne będzie sprawozdanie zależy od decyzji Ministerstwa, obecnie nie podano żadnej konkretnej daty. Jeżeli chcą Państwo skontrolować wydatki można wejść w moduł raportowy, wygenerować raport R03 i R05 za I półrocze 2018 i zobaczyć jakie liczby będą widoczne w sprawozdaniu. Pola typu 'liczba duplikatów kart' w raportach wyliczane są dokładnie tak samo jak w sprawozdaniach. Dodatkowo w raportach można generować sobie wydruk za dowolny okres i kontrolować czy własne notatki pokrywają się z tym co jest w systemie.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 04 lip 2018, 9:53

problem w tym, że te raporty nijak mi się nie pokrywają z notatkami. Cały czas ubolewam, że w tym sprawozdaniu tylko kilka wierszy się podświetla z wyjaśnieniem co w danym wierszu jest zliczane ma co nie. Najgorsza jest część statystyczna bo do niej już w ogóle nie ma wyjaśnień...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2018, 7:49

Kochani pomóżcie jak chce wykonac sprawozdanie S02 to po kliknięciu przycisku utwórz nic mi nie generuje co robię źle?
Baska
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: Swiadczenia rodzinne

Napisano: 05 lip 2018, 8:43

A nie otrzymuje Pani komunikatu 'Należy uzupełnić dane programu samorządowego w module administracyjnym'? Może po prostu komunikat szybko znika? Proszę sprawdzić w module ADM czy wszystkie informacje zostały uzupełnione.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 05 lip 2018, 9:07

Mam ten komunikat tylko gdzie w tym module administracyjnym to uzupełnić??? Bo nie wiem gdzie tam coś mogę zmienić???
Baska
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: Swiadczenia rodzinne

Napisano: 05 lip 2018, 11:22

No właśnie, mi też przy S02 wyskakuje "'Należy uzupełnić dane programu samorządowego w module administracyjnym". Koleżanka jest na urlopie i nie wiem jak to zrobić. A do kiedy są te sprawozdania do zrobienia?
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Napisano: 05 lip 2018, 11:29

Żeby zmodyfikować te informacje należy wejść do modułu ADM, a następnie wybrać zakładkę "Informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych". W podanej zakładce na górze strony zamieszczona jest instrukcja jak modyfikować ten dane.
SOFTIQ
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x