Od razu było widać, że ty z jakiegoś HelpDesku, tylko czy teraz softiq zajmuje się KDR? Bo mi się wszystko miesza. Softiq to wiem, że HD od empatii było...Herka pisze:Michu95, uznałam, że najwyższa pora uzupełnić stopkę
Tak, ale ile czasu można pisać ten kod? Wygląda, to czasem tak jakby tam jedna osoba wszystko pisała.Herka pisze:A co do sprawozdania to na pewno musi zostać chociaż trochę rozbudowane, ponieważ od tego półrocza dochodzą nowe opłaty np. za domówienie dodatkowej formy karty dla osób niezwolnionych. Więc sprawozdanie w starej formie byłoby niekompletne.
Ja mam pismo z bodajże 2 lipca z Urzędu Wojewódzkiego, że mam czas na sprawozdanie S01 do 15 lipca. Nie żebym panikował, ale takie mamhoney_2008 pisze:ale sprawozdania mamy przekazać do 15 lipca! Do 15 sierpnia to Minister właściwy do spraw rodziny pozyskuje informacje od nas i przekazuje je dalej... w takim razie do 15 lipca muszą nam udostępnić sprawozdanie S01 w SI KDR
Softiq obsługuje obecnie HelpDesk zarówno z Empatii, KDR jak i wielu innych systemówmichu95 pisze: Od razu było widać, że ty z jakiegoś HelpDesku, tylko czy teraz softiq zajmuje się KDR? Bo mi się wszystko miesza. Softiq to wiem, że HD od empatii było...
Tomek z Sygnity był moją inspiracją. Postawiłam sobie za cel zostać tak sławną na tym forum jak onmichu95 pisze: Jeśli chodzi o takiego człowieka reprezentującego firmę jak np. Tomek z Sygnity, czy tak jak tutaj Herka na forum, znająca znakomicie program jest po prostu wielkim plusem dla firmy.
A o jaką analizę prosisz? Może coś poradzęmichu95 pisze: W takim razie, może coś zdziałasz z analizą danych do sprawozdania o którą proszę od 2 lat?
W skrócie mogę powiedzieć tyle: "pisanie kodu" zazwyczaj zajmuje najmniej czasu z wszystkich czynności jakie trzeba wykonać przed wprowadzeniem zmiany np. tak jak tu w sprawozdaniach. Przy każdej zmianie trzeba przejść między innymi przez analizę zmiany, spotkania, implementację, testy, a na końcu akceptację odpowiednich osób. W dużej większości przypadków to wcale nie pisanie kodu powoduje opóźnienia.michu95 pisze: Tak, ale ile czasu można pisać ten kod? Wygląda, to czasem tak jakby tam jedna osoba wszystko pisała.
Analiza danych taka jak w Pomoscie, czy aplikacji "Świadczenia" Sygnity, czyli w skrócie rzecz mówiąc szczegóły, informacja czego dotyczy dana liczba/kwota podana w sprawozdaniu (z czego to wynika, jak to system wyliczył - na podstawie jakich danych).Herka pisze: A o jaką analizę prosisz? Może coś poradzę![]()