Herka pisze:
A o jaką analizę prosisz? Może coś poradzę
Analiza danych taka jak w Pomoscie, czy aplikacji "Świadczenia" Sygnity, czyli w skrócie rzecz mówiąc
szczegóły, informacja czego dotyczy dana liczba/kwota podana w sprawozdaniu (z czego to wynika, jak to system wyliczył - na podstawie jakich danych).
np. gdy w sprawozdaniu mam wpisane:
"Liczba wniosków o przyznanie Karty Dużej Rodziny, z tego: np. 20"
to mi nic nie mówi ta liczba, nie wiem czy ona jest dobra.
Muszę albo prowadzić własny rejestr, albo po prostu zliczać podczas wypełniania sprawozdania czy wszystko jest zgodne (chociaż i tak bym to robił żeby porównać dane). Zauważ, ile tematów jest na forum gdy jest wypełniane sprawozdanie - na pewno gdy zostanie opublikowane będzie masa postów "wychodzi mi 5, a w sprawozdaniu mam 6, dlaczego???". Gdyby jednak była informacja, że 5 wniosków, klikam obok przycisk "Analiza danych" albo "Szczegóły" i już wiem, dlaczego to zostało wyliczone w ten sposób. Gdy pierwszy raz wypełniałem to sprawozdanie sprawiło mi to ogromne trudności. Teraz też byłoby to pomocne, jednak zauważ ile osób wypełnia to po raz pierwszy i zasypuje forum, helpdesk itd. Wiem, bo obserwuje ten dział od wejścia w życie I sprawozdania z modułu KDR.
Może coś z tym zdziałasz, bo po prostu nie wiadomo skąd czasami biorą się dane liczby w sprawozdaniu np. na temat wydanych kart, i dopiero po jakimś czasie orientuje się, że przecież wydałem karte osobie której przyznałem karty w 2017 itd... to poprawiłoby komfort pracy w tym cudownym systemie.