problemowe sprawy 500+
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
problemowe sprawy 500+
Mam problemową sytuację, osoba złożyła w kwietniu wniosek o 500+ wszystko było ok nie przekroczyła kryterium dochodowego 800 zł, teraz złożyła wniosek o zasiłek rodzinny i po wyliczeniu dochodu na osobę w rodzinie wyszło 846 zł, osoba tłumaczy to tym ze mąż w 2015 r. dostał podwyżkę w pracy, podwyżka w pracy nie jest traktowana jaka uzyskanie dochodu, nie jest wymieniona w katalogu uzyskania dochodu, i co w tej sytuacji zrobić w rodzinnym możne się nie załapie w ogóle albo będzie miała złotówka za złotówkę, a co ja mam zrobić ze świadczeniem wychowawczym? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
Re: problemowe sprawy 500+
W 500+ bierzemy dochody z 2014 roku a rozumiem ze przekroczenie wyszło w zasiłku rodzinnym na nowy okres zasiłkowy czyli dochody za 2015 rok. No to mogą być takie sytuacje....
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak dokładnie tak. Czyli mam to zostawić? żeby potem podczas jakiś kontroli nie było żadnych problemów, ze np. zasiłków rodzinnych nie biorą a 500+ takgops.lo pisze:W 500+ bierzemy dochody z 2014 roku a rozumiem ze przekroczenie wyszło w zasiłku rodzinnym na nowy okres zasiłkowy czyli dochody za 2015 rok. No to mogą być takie sytuacje....
jasne, że zostawić, bo my mamy rok bazowy 2014, a rodzinne na nowy okres zasiłkowy to już ma 2015r.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ok. Dziękuje bardzoGość pisze:jasne, że zostawić, bo my mamy rok bazowy 2014, a rodzinne na nowy okres zasiłkowy to już ma 2015r.
Oprócz problemowe sprawy 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
zmiana miejsca zamieszkania
Pracownik młodociany
weryfikacja w CBB
Elmer pomocy
decyzja rops
dochody
Czy żonaty mężczyzna może znaleźć się w składzie innej rodzi
koordynacja
wyjaśnienia do sprawozdań
Weryfikacja pesel?
uzysk od którego miesiąca?
grunt