Weryfikacja pesel?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Weryfikacja pesel?

Post autor: magda33 »

Proszę o podpowiedź. Czy jeśli przy wydawaniu decyzji zapomniałam zweryfikować osób ze składu rodziny w PESEL to czy mogę to na przykład po miesiącu zrobić po wydaniu decyzji. Czy po wydaniu decyzji nie mogę już robić weryfikacji?
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Weryfikacja pesel?

Post autor: noteev »

Możesz to zrobić w każdej chwili, tylko sytuacja po miesiącu może być już zupełnie inna, niż w chwili wydawania decyzji...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Rozumiem dzięki !
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Mam jeszcze jedno pytanko osoba we wniosku napisała mi że jest panną a w odpowiedzi pesel wyszło mi stan cywilny b.d. Co to może oznaczać.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: noteev »

Ciężko powiedzieć. Wiem, że baza PESEL nie jest aktualizowana na bieżąco, więc może się zdarzyć, że mężatka jest panną lub rozwódką. Najlepiej wezwij panią, aby wyjaśniła sprawę.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
ODPOWIEDZ