Witam, czy otrzymaliście w piątek ze swoich urzędów wojewódzkich pismo dot. analizy ostatnich sprawozdań? mianowicie, iż % osób pobierających świadczenia na 1 dziecko w Polsce wynosi 37% a w woj. np. podlaskim 44
1.jeżeli różnica z Waszych sprawozdań jest wyższa niż średnia wojewódzka lub niższa niż 30% należy to wyjaśnić
2. drugi pkt. - liczba rodzin pobierających świadczenie (wzięta z października ) i liczba wydanych decyzji przyznających świadczenie - jeżeli różnica pomiędzy liczbą rodzin a liczbą decyzji przyznających jest większa od 20 wyjaśnić dlaczego.
wyjaśnienia do sprawozdań
Re: wyjaśnienia do sprawozdań
Gdzie można znaleźć to sprawozdanie.?wytycznych też nie otrzymałam
Przepraszam chodzi mi o spr do 21.X. czytałam na forum za takie jest s nie mogę znalezc
sprawozdania wygenerowane z programów to chyba dobre są, może ta średnia krajowa to jakaś zaniżona
ja też nie wiem o co im chodzi z tymi wyjaśnieniami. Program podaje takie liczby więc je wpisuje, przecież nie będę teraz brała każdego wniosku i liczyła ręcznie. wcześniej nie było żadnych błędów a teraz coś wymyślają. Chyba napiszę im że mają złą średnią 

Oprócz wyjaśnienia do sprawozdań - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Pracownik młodociany
weryfikacja w CBB
Elmer pomocy
decyzja rops
dochody
Czy żonaty mężczyzna może znaleźć się w składzie innej rodzi
koordynacja
problemowe sprawy 500+
Weryfikacja pesel?
uzysk od którego miesiąca?
grunt
Prowizja sołtysów