procedura

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~jola

procedura

Post autor: ~jola »

Mam pytanie jak piszecie procedury postepowania w sytuacji odebrania dziecka?
~ala

Re: procedura

Post autor: ~ala »

Ja napisałam w formie zarządzenia kierownika mops? prawnik nie zgadza się z tym gdyż nie ma wyraźnej delegacji w ustawie na takie procedury, i nie może zrozumieć dlaczego urząd wojewódzki coś takiego wymaga!
~nowa

Post autor: ~nowa »

a jakaś inna forma? też jeszcze tego nie mamy a uw wymaga...
~mały głód

Post autor: ~mały głód »

UW nam powiedział jak ich dopytywaliśmy, że to nie ma być zarządzenie ani uchwała ani w ogóle nic -ot, tak se proszę napisać procedurę! Opad szczeny i rąk i nóg ;/

Prawnik dobrze prawi - nie ma żadnej podstawy prawnej do wprowadzenia takiego zarządzenia.
~nowa

Post autor: ~nowa »

no to są jakieś jaja...
~bb

Post autor: ~bb »

ale słuchajcie znalazłam procedurę dla służb działających przeciw przemocy z marca 2011r. tam jest krok po kroku opis działań policjanta pracownika socjalnego. Natomiast bezprawne jest żądanie tworzenia całodobowego dyżuru pod telefonem pracownika socjalnego bo nas obowiązuje kodeks pracy a są powołane służby do prac o różnym wymiarze pracy tj. uzasadnienie osoby która zaprotestowała dyr.
~biedrona

Post autor: ~biedrona »

bb ja właśnie z tej procedury trochę spisałam;) napisałam na odczepnego to tylko i niech się odwalą...
~bb

Post autor: ~bb »

ok to i tak jesteś biedronka lepsza bo ja zacwaniakowałam na forum a oprócz sprawozdania na 8 lipca nic więcej nie zostało posłane . zrypka w poniedziałek z MUW może być .
pozdrawiam
~do bb

Post autor: ~do bb »

BB,bądź koleżeńska i powiedz,gdzie znalazłaś ten krok po kroku? Bo ja to tworzę w bólach i wisi to nade mną jak miecz Damoklesa,spęza mi sen z powiek i odbiera apetyt ...Postawię dobrą kawę za informację :)
~ala

Post autor: ~ala »

Jestem w szoku,że uw coś wymaga a nie jest w stanie nic konkretnego podpowiedzieć, czy to ma być zarządzenie czy jakieś inne papierowo. Ja napisałam zarządzenie, dla tych z uw gdyby była kontrola, ale skoro jest źle to mi niech napiszą w protokole pokontrolnym,że jest źle!
ODPOWIEDZ