procedura
Re: procedura
Ja napisałam w formie zarządzenia kierownika mops? prawnik nie zgadza się z tym gdyż nie ma wyraźnej delegacji w ustawie na takie procedury, i nie może zrozumieć dlaczego urząd wojewódzki coś takiego wymaga!
UW nam powiedział jak ich dopytywaliśmy, że to nie ma być zarządzenie ani uchwała ani w ogóle nic -ot, tak se proszę napisać procedurę! Opad szczeny i rąk i nóg ;/
Prawnik dobrze prawi - nie ma żadnej podstawy prawnej do wprowadzenia takiego zarządzenia.
Prawnik dobrze prawi - nie ma żadnej podstawy prawnej do wprowadzenia takiego zarządzenia.
ale słuchajcie znalazłam procedurę dla służb działających przeciw przemocy z marca 2011r. tam jest krok po kroku opis działań policjanta pracownika socjalnego. Natomiast bezprawne jest żądanie tworzenia całodobowego dyżuru pod telefonem pracownika socjalnego bo nas obowiązuje kodeks pracy a są powołane służby do prac o różnym wymiarze pracy tj. uzasadnienie osoby która zaprotestowała dyr.
bb ja właśnie z tej procedury trochę spisałam;) napisałam na odczepnego to tylko i niech się odwalą...
ok to i tak jesteś biedronka lepsza bo ja zacwaniakowałam na forum a oprócz sprawozdania na 8 lipca nic więcej nie zostało posłane . zrypka w poniedziałek z MUW może być .
pozdrawiam
pozdrawiam
BB,bądź koleżeńska i powiedz,gdzie znalazłaś ten krok po kroku? Bo ja to tworzę w bólach i wisi to nade mną jak miecz Damoklesa,spęza mi sen z powiek i odbiera apetyt ...Postawię dobrą kawę za informację 

Jestem w szoku,że uw coś wymaga a nie jest w stanie nic konkretnego podpowiedzieć, czy to ma być zarządzenie czy jakieś inne papierowo. Ja napisałam zarządzenie, dla tych z uw gdyby była kontrola, ale skoro jest źle to mi niech napiszą w protokole pokontrolnym,że jest źle!
Oprócz procedura - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
porozumienie w sprawie schronienia
dokumentacja
Zespoły społecznie
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z 3 czerwca 2011 r. w sprawie nadzoru i kontroli nad realizacja zadań z zakr
Niebieska karta
W jaki sposób zamykacie niebieską kartę?
zespół interdyscyplinarny
pomocy, pomocy !!!
zapraszam na www.pap-com.bo.pl
wniosek
ważne
koordynato a zespół interdyscypilnarny
Przemoc a agresja
przemoc - sprawozdanie :((
zgłoszenie zbioru do GIODO
wniosek z policji