W zapotrzebowaniu dotyczącym asystenta należy podać liczbę asystentów zatrudnionych w gminie oraz udział procentowy zatrudniania asystentów. Jak to się ma jeśli zatrudniam asystenta na umowę o pracę na zastępstwo? Proszę bardzo o pomoc.
W Urzędzie Wojewódzkim mi powiedzieli, żeby wpisać te osoby w kolejnych wierszach, tylko dostosować ilość miesięcy. A to zastępstwo masz też umową o pracę czy zleceniem?
Sara70: a mieliście w 2018 r. asystenta na zleceniu? Czy tylko umowy o pracę? Jeżeli były tylko umowy o pracę, to wpisujesz 100% w punkcie 2 i już;) Jeśli miałaś zlecenia, to lepiej się podpytaj w swoim Urzędzie Wojewódzkim, bo nie chcę Ci źle doradzić. Natomiast w punkcie 3 wpisałabym te dwie osoby, a zero nowych utworzonych stanowisk w 2019 r. (bo przyszła na zastępstwo, a nie jako nowy etat).
Joannac: ja mam taką sytuację: miałam dwie asystentki, jedna była do końca stycznia, druga od lutego do grudnia. Prowadzone było 10 rodzin przez pierwszą z nich, potem te rodziny przejęła druga. W podsumowaniu wpisałam 10 rodzin, a nie sumę.
Proszę o podpowiedź, czy w zapotrzebowaniu w kol.3 Kwota wkładu własnego należy podać tylko wkład własny do wynagrodzenia brutto, czy cały koszt zatrudnienia AR tj.razem z zus, FP, 13,tką?