Program Korekcyjno-Edukacyjny
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Program Korekcyjno-Edukacyjny
Mam konkretne pytanie- czy program korekcyjno- edukacyjny dla sprawców może być realizowany w OPS, a nie w PCPR w ramach Punktu Interwencji Kryzysowej działającego przy OPS?
Re: Program Korekcyjno-Edukacyjny
Oczywiście, że możecie, nie ma żadnych przeciwwskazań. To wręcz dla Was wielki +
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Program Korekcyjno-Edukacyjny
A to dobra wiadomość- w związku z tym mam pytanko- bo ustawie o przeciwdziałaniu przemocy w art. 6 ust. 4 pkt 2 jest mowa o tym, że jest to zadanie realizowane przez powiat- rozumiem, że można to potraktować w ten sposób, że zadanie w danym powiecie nie musi być realizowane przez PCPR, ale może być przez OPS- chodzi pewnie o to, aby było realizowane w danym powiecie (bardzo proszę o udzielenie odpowiedzi i ewentualne sprostowanie mnie w tym zakresie).BardzoIstotne pisze:Oczywiście, że możecie, nie ma żadnych przeciwwskazań. To wręcz dla Was wielki +
Jeżeli OPS faktycznie może realizować ten program, to w związku z tym czy np. OPS, aby realizował ten program potrzebuje uchwalenia powiedzmy zgodnie z art. 6 ust. 2 pkt 2 np. programu służącemu wzmocnieniu funkcji opiekuńczo-wychowawczych rodziców i powiedzmy w ramach tego byłby realizowany program korekcyjno-edukacyjny? I jeszcze jedno- co obejmuje dotacja od Wojewody na realizację tego programu- interesuje mnie przede wszystkim, czy obejmuje wynagrodzenia realizujących projekt? Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź- będzie to dla mnie b. cenne.
Oprócz Program Korekcyjno-Edukacyjny - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
jak ustalić dochód
odwołanie od decyzji
Nagrody dla pracowników
socjalny na macierzyńskim
Ujawnienie wykorzystywania seksualnego
MOPS Tarnów
projekt socjalny
Kto ogłasza konkurs na usługi opiekuncze?
pytanie
usługi opiekuńcze stażyści
studium
pomocy
Jaką wydać decyzje w przypadku braku przeprowadzenia wywiadu
21
zgłaszanie do BIG
wywiad środowiskowy