Program PŁATNIK - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 10 maja 2022, 14:37

Hej.
Czy jest ktoś z Was w stanie pomóc mi z programem płatnik? Opłacam składki społeczne i zdrowotne tworząc je ręcznie i wprowadzając do bankowca. W płatniku muszę zrobić miesięczne raporty i korekty, jak powinnam to zrobić? Czy może mi ktoś krok po kroku to opisać? Dodam, że gdy chce zrobić miesięczny raport, to wyskakuje komunikat, że brak wysłanych, potwierdzonych lub historycznych dokumentów dla danego okresu RCA,RZA,DRA. Zajmuje się tym ja, a nie księgowa i potrzebuje pilnie osoby, która mi w tym pomoże...
saska
Praktykant
Od: 04 lut 2022, 14:54
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 11 maja 2022, 9:15

A wysyłałaś za poprzedni miesiąc?
1) Administracja-ustawienia programu-czy chcesz zaktualizować? - tak- ustawienia programu - miesiac kwiecien (np) rok 2022 zakres 51-89 -ok.
Narzędzia- Twórz dokumenty- dokumenty rozliczeniowe ( włącza sie kreator) wskaz dokumenty wzorcowe
* na podstawie kompletów pobranych (musi być zwrotny komplet za dany miesiąc pobiera się automatycznie
* na podstawie wysłanych ( musi być przez nas wysłany)
(wybierasz)
wskaz identyfikator dokumentów - miesiąc zakres rok RCA DRA dalej i albo się robi albo brak dokumentów wzorcowych - zaznaczyłaś na podstawie pobranych zrób na podstawie wysłanych, pojawia się komplet korygujący komplet rozliczeniowy, zaznaczasz odpowiednie
bones
Referent
Od: 28 cze 2017, 8:36
Zajmuję się: St. specj.

Napisano: 11 maja 2022, 13:51

Dziękuję

A wysyłałaś za poprzedni miesiąc?
1) Administracja-ustawienia programu-czy chcesz zaktualizować? - tak- ustawienia programu - miesiac kwiecien (np) rok 2022 zakres 51-89 -ok.
Narzędzia- Twórz dokumenty- dokumenty rozliczeniowe ( włącza sie kreator) wskaz dokumenty wzorcowe
* na podstawie kompletów pobranych (musi być zwrotny komplet za dany miesiąc pobiera się automatycznie
* na podstawie wysłanych ( musi być przez nas wysłany)
(wybierasz)
wskaz identyfikator dokumentów - miesiąc zakres rok RCA DRA dalej i albo się robi albo brak dokumentów wzorcowych - zaznaczyłaś na podstawie pobranych zrób na podstawie wysłanych, pojawia się komplet korygujący komplet rozliczeniowy, zaznaczasz odpowiednie
[/quote]
saska
Praktykant
Od: 04 lut 2022, 14:54
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem