program radix ndm+

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Re: program radix ndm+

Post autor: magdalenamagda »

KatarzynaSroda pisze: 02 lut 2021, 13:26 Witam ja właśnie też otrzymałam aktualizację programu i znów same pytania. Czy my sami wpisujemy wysokość dopłaty ? ale na tym etapie decyzji jest to nie możliwe, tak jak wcześniej wspomniano nie ma pola o wysokości samego czynszu , nie ma wzoru decyzji o przyznaniu dodatku z dopłatą. Ręce opadają i najgorsze że nie można jak kiedyś zadzwonić bo tylko funkcjonuje ich platforma. Po wpisaniu pierwszego dodatku okazuje się że wymaga w polu wydatki obliczeniowe wysokość czynszu ponoszonego przez najemce bez umniejszania go względem opłat jak w mieszkaniach komunalnych, ale to dopiero początek bo jeśli wpiszemy całą kwotę czynszy najemcy bez umniejszania dodatek wychodzi na poziomie jakim powinna być naliczona dopłata a dopłata w wysokości minimalnej. Próbował ktoś coś ?
dopłatę wylicza na podstawie kwoty wydatków za ostatni miesiąc, a to nie tak ma działać.

Wrzuciłam Panią: opłaty za ost. miesiąc 480,19 czyli 75% to 360,14 - dodatek 357,75 dopłata 2,39 ale to nie jest liczone od odstępnego
:? :shock: :roll:
KatarzynaSroda
Praktykant
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i dodatki energetyczne
Kontakt:

Post autor: KatarzynaSroda »

Ja liczyłam na wszystkie sposoby wstawiając wydatki ponoszone, sam czynsz, i zawsze to samo dodatek ogromny dopłata minimalna zupełnie na odwrót. Rozmawiałam z moim informatykiem kazał uzbroić się w cierpliwość bo miał podobną sytuacje w innym programie RADIX i przesłali w ciągu kilku dni poprawioną wersje...trudno trzeba poczekać.
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

na 14 marca sprawdzamy w NDM czy wnioskodawca najmował obecnie zajmowany lokal, a jeżeli nie to czy najmował na terenie tej gminy- takie są warunki otrzymania dopłaty. Podczas rejestracji decyzji w przypadku gdy przysługuje dopłata, kwota dopłaty może zostać zmieniona przez operatora.

Taką odpowiedź dostałam z radix.

Tylko według mnie to nadal jest beznadziejne rozwiązanie, bo fakt zanim zarejestrujemy decyzję jest aktywne pole do wpisania dopłaty ale pytanie jak mamy wpisać kwotę dopłaty jak nie znamy kwoty wyliczonego dodatku ? po tym emailu wątpię w to że poprawią
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

wydaje mi się, że oni nie do końca wiedzą jak liczyć te dopłaty.:(
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

Słuchajcie dziś chciałam zrobić listy wypłat, ale generując przelewy wyskakuje mi okno : field: 'COV>DOPLATA' not found skąd ten błąd ?
KatarzynaSroda
Praktykant
Kontakt:

Witam wczoraj otrzymałam nową wersje NDM+ gdzie po wcześniejszym zgłoszeniu (pewnie nie tylko moim ) nanieśli zmiany i dodatek z dopłatą rzeczywiście jest wyliczany ale jak zawsze nie może być wszystko ok bo program nie generuje decyzji z dopłatą tylko samą decyzje o przyznaniu d.m.. Czy ma ktoś już jakieś sugestie albo może wie jak wygenerować taka decyzję bo ona w słownikach programu widnieje? Będę wdzięczna za odpowiedz.
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

KatarzynaSroda pisze: 09 lut 2021, 9:56 Witam wczoraj otrzymałam nową wersje NDM+ gdzie po wcześniejszym zgłoszeniu (pewnie nie tylko moim ) nanieśli zmiany i dodatek z dopłatą rzeczywiście jest wyliczany ale jak zawsze nie może być wszystko ok bo program nie generuje decyzji z dopłatą tylko samą decyzje o przyznaniu d.m.. Czy ma ktoś już jakieś sugestie albo może wie jak wygenerować taka decyzję bo ona w słownikach programu widnieje? Będę wdzięczna za odpowiedz.
dalej wysyłać im zgłoszenie
ten program nie ma opcji dodania szablonu to robi firma
KatarzynaSroda
Praktykant
Kontakt:

Ja już do nich napisałam mam nadzieje , że im częściej i więcej takich zgłoszeń zaczną działać sprawniej.
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

KatarzynaSroda pisze: 09 lut 2021, 12:03 Ja już do nich napisałam mam nadzieje , że im częściej i więcej takich zgłoszeń zaczną działać sprawniej.
o jaki plik licencyjny oni się pytają w tym zgłoszeniu na ich stronie ?
KatarzynaSroda
Praktykant
Kontakt:

Dostała odpowiedz w sprawie wzoru decyzji, i opadły mi ręce... w programie zostały dodane znaczniki z których możemy stworzyć decyzje według potrzeb.
ODPOWIEDZ