program rządowy - posiłki - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 sty 2011, 13:05

jak u Was opsy realizują to zadanie jeżeli uczestnikiem śds jest osoba spoza terenu na którym funkcjonuje śds?
~mm

Napisano: 27 sty 2011, 14:08

W takim przypadku po pierwsze powinno być zawarte porozumienie między gminami, a w przypadku posiłków płaci Gmina w której \"osobnik\" zamieszkuje.
~ap

Napisano: 27 sty 2011, 15:05

też tak myslałam, gmina w której mieszka ten nasz osobnik nie ma pojęcia o porozumieniach, natomiast nasz ops wydawał takie decyzje ściśle stosując sie do wskazań zawartych przez pracownika socjalnego tamtej gminy, czy mozliwe jest aby wydał decyzje przyznającą posiłek od miesiąca np następnego?
~mm

Napisano: 27 sty 2011, 16:31

Doczytajcie ludziska, że w paragrafie 15 rozporządzenia mówi się ze dom umożliwia gorący posiłek ale w ramach zadania własnego gminy. Tak więc nie może gmina X płacić za posiłki osobnikowi z gminy Y. To gmina Y musi za swojego człowieka zapłacić. Takie jest moje skromne zdanie.
~aa

Napisano: 29 sty 2011, 1:56

A czy posiłek zalezy od dochodu uczestnika, oczywiście ten posiłek w ramach zadania własnego gminy, bo u nas Pani kierownik twierdzi, żejeśli dochód jest większy od kryterium dochodowego to bezpłatny posiłek nie przsługuje.
~prosiaczek

Napisano: 04 lut 2011, 1:04

A czy posiłek zalezy od dochodu uczestnika, oczywiście ten posiłek w ramach zadania własnego gminy, bo u nas Pani kierownik twierdzi, żejeśli dochód jest większy od kryterium dochodowego to bezpłatny posiłek nie przsługuje.
~prosiaczek

Napisano: 04 lut 2011, 9:59

Pani kierownik ma oczywiście rację!. Jeśli dochód przekracza kryterium (w naszej gminie jest 150%) to nie kwalifikuje się uczestnik do dożywiania:(. U mnie jest taka grupa ludzi, którzy się nie kwalifikują i będą musieli niestety KUPIĆ SOBIE SAMI GORĄCY POSIŁEK. Pozdrawiam.
~aa

Napisano: 04 lut 2011, 9:59

Pani kierownik ma oczywiście rację!. Jeśli dochód przekracza kryterium (w naszej gminie jest 150%) to nie kwalifikuje się uczestnik do dożywiania:(. U mnie jest taka grupa ludzi, którzy się nie kwalifikują i będą musieli niestety KUPIĆ SOBIE SAMI GORĄCY POSIŁEK. Pozdrawiam.
~aa

Napisano: 12 lut 2011, 15:11

wszystko zależy od uchwały gminy w sprawie odpłatności za posiłki gdy dochód przekracza 150%.
~krem

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x