też tak myslałam, gmina w której mieszka ten nasz osobnik nie ma pojęcia o porozumieniach, natomiast nasz ops wydawał takie decyzje ściśle stosując sie do wskazań zawartych przez pracownika socjalnego tamtej gminy, czy mozliwe jest aby wydał decyzje przyznającą posiłek od miesiąca np następnego?
Doczytajcie ludziska, że w paragrafie 15 rozporządzenia mówi się ze dom umożliwia gorący posiłek ale w ramach zadania własnego gminy. Tak więc nie może gmina X płacić za posiłki osobnikowi z gminy Y. To gmina Y musi za swojego człowieka zapłacić. Takie jest moje skromne zdanie.
A czy posiłek zalezy od dochodu uczestnika, oczywiście ten posiłek w ramach zadania własnego gminy, bo u nas Pani kierownik twierdzi, żejeśli dochód jest większy od kryterium dochodowego to bezpłatny posiłek nie przsługuje.
A czy posiłek zalezy od dochodu uczestnika, oczywiście ten posiłek w ramach zadania własnego gminy, bo u nas Pani kierownik twierdzi, żejeśli dochód jest większy od kryterium dochodowego to bezpłatny posiłek nie przsługuje.
Pani kierownik ma oczywiście rację!. Jeśli dochód przekracza kryterium (w naszej gminie jest 150%) to nie kwalifikuje się uczestnik do dożywiania:(. U mnie jest taka grupa ludzi, którzy się nie kwalifikują i będą musieli niestety KUPIĆ SOBIE SAMI GORĄCY POSIŁEK. Pozdrawiam.
Pani kierownik ma oczywiście rację!. Jeśli dochód przekracza kryterium (w naszej gminie jest 150%) to nie kwalifikuje się uczestnik do dożywiania:(. U mnie jest taka grupa ludzi, którzy się nie kwalifikują i będą musieli niestety KUPIĆ SOBIE SAMI GORĄCY POSIŁEK. Pozdrawiam.