Mam pytanie czy to tylko na wynagrodzenia (dodatki, nagrody) z tego co widzę to na wydatki bieżące poza majątkowymi czyli generalnie można kupić wszystko telefon a nawet komputer ma ktoś jakąś wiedzę w tej kwestii?
A jak przyjąć środki do planu? Jeżeli np mamy 10 tys to mogę np 8 tys przyjąć na wynagrodzenia a 2 tys na wydatki rzeczowe? Nie ma nigdzie założenia że np musi być konkretny % na wynagrodzenia?
Jak w ogóle przyznać wynagrodzenie pracownikowi - dodatek. Jeżeli przystąpi np 1 senior a na niego jest około 20 zl to jaka kwotę ma otrzymać pracownik? Np jeżeli pomagał mu codziennie przez 2 tyg czyli np 10 dni to liczymy 20x10 co daje 200 zl czy uznaniowo można dać np 500 zl bo np rozmawiał z nim telefonicznie w inne dni lub z jakimś innym seniorem kilka razy w tygodniu który ostatecznie nie przystąpił do programiku itp?
Czy z pracownikami socjalnymi, asystentami itp. do realizacji tego zadania będziecie podpisywać umowę zlecenia czy jakimś dodatkiem wypłacicie? Tak się zastanawiam jakie jeszcze wydatki mogą zostać z tego sfinansowane
Witam .My mamy zamiar rozdzielić na & 4010,4110,4120 . Problem polega na tym że nie mamy zgłoszonej nawet jednej osoby chętnej w wieku powyżej 70 lat. Więc najprawdopodobniej oddamy wszystkie pieniądze na konic roku.
U nas też nie ma nikogo chętnego z seniorów. Macie zabezpieczony wkład własny już? My środki do planu z dotacji już dostaliśmy, umowa podpisana i się zastanawiam co z wkładem własnym. Bo my z tej dotacji pewnie nie skorzystamy a do zabezpieczenia wkładu trzeba przenieść środki między działami. A po co robić szum skoro my z tego wkładu nie skorzystamy.
Kinia001 - u nas pracownicy mają mieć dodatki i wykonywać te usługi tak aby nie kolidowały z pracą - u nas od X.2020 jest system pracy 2 na 2 tzn. 2 dni w biurze jeden zespół a drugi 2 na pracy zdalnej. Póki co też na razie nie mamy osób do takiego wsparcia więc myślę, ze pieniądze z tego programu oddamy. Ma być zachowana proporcja 80/20 a jakie to będą paragrafy to już musicie zobaczyć jakie będziecie mieć wydatki - ja oprócz płacowych zaplanowałam 4210 na zakupy środków dezynfekcji i masek a także 4410 na ryczałty za paliwo na dojazdy jeśli takie się zdarzą.Pozdrawiam
Tak się nad tym zastanawiamy. Bo z pracą zdalną też to kolidować nie może albo?
U nas nadal zero zgłoszeń. Pytanie, czy starsze osoby nie wiedzą na temat możliwej pomocy, nie chcą? Albo mają problem ze zgłoszeniem