lila1111 pisze:Dziś rozmawiałam z Panią z UW i ona mnie utwierdziła w informacji, że nie ma żadnych kryteriów co do kwoty jaką możemy z otrzymanej dotacji wykorzystać. Nie jest to uzależnione też od ilości zgłoszonych seniorów. Dotacje otrzymaliśmy za samą gotowość brania udziału w programie. Więc z tego co zrozumiałam możemy wydać całą dotacje z zachowaniem podziału procentowego na dotacje i wkład własny.
lila1111 pisze: ↑24 lis 2020, 14:11Dziś rozmawiałam z Panią z UW i ona mnie utwierdziła w informacji, że nie ma żadnych kryteriów co do kwoty jaką możemy z otrzymanej dotacji wykorzystać. Nie jest to uzależnione też od ilości zgłoszonych seniorów. Dotacje otrzymaliśmy za samą gotowość brania udziału w programie. Więc z tego co zrozumiałam możemy wydać całą dotacje z zachowaniem podziału procentowego na dotacje i wkład własny
Z jakiego urzędu wojewódzkiego jest taka interpretacja i czy jest ona na piśmie
gość1234 pisze: ↑25 lis 2020, 13:40lila1111 pisze:Dziś rozmawiałam z Panią z UW i ona mnie utwierdziła w informacji, że nie ma żadnych kryteriów co do kwoty jaką możemy z otrzymanej dotacji wykorzystać. Nie jest to uzależnione też od ilości zgłoszonych seniorów. Dotacje otrzymaliśmy za samą gotowość brania udziału w programie. Więc z tego co zrozumiałam możemy wydać całą dotacje z zachowaniem podziału procentowego na dotacje i wkład własny.świętokrzyski urząd wojewódzkilila1111 pisze: ↑24 lis 2020, 14:11Dziś rozmawiałam z Panią z UW i ona mnie utwierdziła w informacji, że nie ma żadnych kryteriów co do kwoty jaką możemy z otrzymanej dotacji wykorzystać. Nie jest to uzależnione też od ilości zgłoszonych seniorów. Dotacje otrzymaliśmy za samą gotowość brania udziału w programie. Więc z tego co zrozumiałam możemy wydać całą dotacje z zachowaniem podziału procentowego na dotacje i wkład własny
Z jakiego urzędu wojewódzkiego jest taka interpretacja i czy jest ona na piśmie
mam jedynie pismo którego treść wskazał użytkownik jasmin1979. Jeśli chodzi o interpretacje co do kwoty którą mogę wydać to takiej nie mam. Pani z urzędu poinformowała też że ciągle są na etapie przygotowywania dodatkowych informacji dla nas w związku z zapytaniami jakie do nich trafiają. Dlatego gdy takie stworzą odeślą do jednostek które prowadzą program. Czekają na odpowiedź ministerstwa finansów które się nie spieszy ze zwrotem informacji. Jak na razie nie mam nic wydawane z programu.
U mnie żeby było śmieszniej jedna osoba była ale zrezygnowała bo myślała że nie będzie musiała płacić za zakupyjasmin1979 pisze: ↑25 lis 2020, 10:32Dzięki za odpowiedź i wyjaśnienie. U nas socjalni na razie tylko robią sprawozdania i biorą telefon służbowy do domu więc w gotowości do podjęcia działań. Ale jak na razie nie było żadnych zgłoszeń od seniorów na naszym terenie