Programy i zadania PFRON - Aktywny samorząd - Stare tematy

Strona 4 z 11    [ Posty: 106 ]

Napisano: 19 cze 2012, 13:24

ja również poproszę o przesłanie wniosków - będę wdzięczna!
[email protected]
~keja

Napisano: 19 cze 2012, 13:34

Również przyłączam się do prośby o wzory wniosków. Z góry bardzo dziękuję.. monikas2013wp.pl
~#MS

Napisano: 19 cze 2012, 13:37

zapomniałam dodać @ :[email protected]
~#MS

Napisano: 19 cze 2012, 15:29

proszę również o te wnioski - [email protected]
~KaRoLcIa

Napisano: 20 cze 2012, 15:45

Na stronie www.zpp.pl ukazał się kolejny komunikat ws. programu tym razem z konkretnymi ustaleniami. Miłego czytania:)
~vito

Napisano: 21 cze 2012, 1:27

Zgodnie z założeniami PFRON w zakresie Aktywnego Samorządu, na każdym etapie rozpatrywania wniosku - w ocenie formalnej, merytorycznej, podjęciu decyzji i podpisaniu umowy mają być zaangażowani odrębni pracownicy i każdy etap ma być popieczętowany przez \"Wszystkich Świetych\". Przy 3%, a nawet przy 3,5% koszty pracy wszystkich osób będą ogromne, a te mizerne 3% wystarczą może na ekspertów. Środki na obsługę powinny być zagwarantowane na daną liczbę zatrudnionych do obsługi programu osób w PCPR czy MOPR (w dużych miastach wniosków będzie więcej bo łatwiejszy dostęp i większe skupienie osób niepełnosprawnych), np. w przeliczeniu na liczbę mieszkańców - nie piszę specjanie o liczbie osób niepełnosprawnych, bo nikt jej nie zna, nawet GUS! Plus powinny być zagwarantowane środki na papier, tonery, telefon, sprzęt komputerowy itd. Jeśli środki na obsługę będą liczone od wydatkowanej kwoty za dany rok, to morze wniosków zostanie rozpatrzonych za darmo - spodziewam się, że wiele z osób, które złożą wnioski nie będzie uprawnionych przy tak wyśrubowanych kryteriach. PFRON chciał w białych rękawiczkach i przez zaskoczenie oraz sposobem postawienia pod ścianą niezadowolenia osób niepełnosprawnych zmusić powiaty do przejęcia tak trudnych zadań, nie przygotowując naszej kadry, narzędzi i środków. Ale kontrola w rękach PFRON pozostaje. Czy znowu to my mamy być tymi złymi urzędnikami? Ja na to nie mam ochoty!
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 21 cze 2012, 9:23

gadzam się z Kasią. Calość spada na nas.
~ŁG

Napisano: 21 cze 2012, 9:51

mam pytanie, przystępujecie do tego w tym roku???
~pcpr

Napisano: 21 cze 2012, 9:53

Ja również w 100% podzielam zdanie Kasi!!!
~Elżbieta

Napisano: 22 cze 2012, 13:34

Bardzo proszę o przesłanie wzorów wniosków na maila:
[email protected] Z góry dziękuję!
~Justyna

Strona 4 z 11    [ Posty: 106 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x