Mam pytanie skąd bierzecie informacje o osobach niepełnosprawnych z podziałem na stopnie niepełnosprawności? Dysponujemy tylko danymi Z PZOON ale przecież to nie całościowe dane:-( a taka informacja potrzebna jest przecież do wystąpienia o środki dla realizatora:-( proszę o pomoc
kto już podpisał porozumienie? - będą zmiany w porozumieniach
a termin zapotrzebowania na środki fin. przedłużony do
6 lipca
na stronie PFRON jest komunikat
mam pytanie czy wiecie coś na temat ogranizowanych szkoleń pod kontem Aktywnego samorządu? interesuje mnie głównie woj. świętokrzyskie bo jak do tej pory zadania mają być przekazane ale pomocy z wojewódźkiego oddz. PFRON nie ma.
w mazowieckim były już dwa spotkania, na obydwu byłam i żadnych konkretów Panie prowadzące nie były w stanie podać. Parę spraw się wyjaśniło, ale jak ktoś zadał jakieś takie pytanie bardziej \"jak to zrobić w praktyce\" to nie zawsze usłyszeliśmy odpowiedź. Ja osobiście jestem trochę przerażona tym wszystkim. Najbardziej mnie martwi, to że nikt nie potrafi udzielić zwięzłej i konkretnej odpowiedzi na pytanie-tłumacząc, że jest to program pilotażowy, a więc nowy i wszystko wyjdzie jak to się mówi \"w praniu\", mamy kierować się własnym doświadczeniem i rozumem w pewnych sprawach. No ok, ja się pokieruję ale jak przyjdzie kontrola z PFRON to mogą wiele zarzucić i będzie wtedy problem.
mam zapytanie odnośnie Wystąpienia o przyznanie środków a dokładniej o tabele nr 6 tzn. skąd uzyskaliście informacje odnośnie ilości osób niepełnosprawnych z podziałem na stopnie i wiek? może wydaje się to banalne ale GUS nie ma takich danych, a Powiatowy Zespół Orzekania o Niepełnosprawności przysłał nam informacje tylko o ilości orzeczeń wydanych w 2012r. z góry dziekuje za pomoc