Programy i zadania PFRON - Aktywny samorząd - Stare tematy

Strona 5 z 11    [ Posty: 106 ]

Napisano: 22 cze 2012, 14:23

Bardzo proszę o przesłanie wzorów wniosków na maila:
[email protected] Z góry dziękuję!
~Justyna

Napisano: 25 cze 2012, 12:24

Mam pytanie skąd bierzecie informacje o osobach niepełnosprawnych z podziałem na stopnie niepełnosprawności? Dysponujemy tylko danymi Z PZOON ale przecież to nie całościowe dane:-( a taka informacja potrzebna jest przecież do wystąpienia o środki dla realizatora:-( proszę o pomoc
~Anna

Napisano: 25 cze 2012, 14:03

No właśnie nie mam pojęcia skąd wziąć takie dane

kto już podpisał porozumienie? - będą zmiany w porozumieniach
a termin zapotrzebowania na środki fin. przedłużony do
6 lipca
na stronie PFRON jest komunikat

Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2012, 14:50

A jak u was to rozwiązaliście?. Będzie robić to jedna osoba czy dzielicie się i dostaniecie jakiś dodatek?.
~pcpr

Napisano: 29 cze 2012, 14:38

mam pytanie czy wiecie coś na temat ogranizowanych szkoleń pod kontem Aktywnego samorządu? interesuje mnie głównie woj. świętokrzyskie bo jak do tej pory zadania mają być przekazane ale pomocy z wojewódźkiego oddz. PFRON nie ma.
~aga

Napisano: 29 cze 2012, 17:22

w zach-pom już organizują spotkania, zapewne u Ciebie lada dzień również będą takie szkolenia
~mila

Napisano: 02 lip 2012, 15:25

w mazowieckim były już dwa spotkania, na obydwu byłam i żadnych konkretów Panie prowadzące nie były w stanie podać. Parę spraw się wyjaśniło, ale jak ktoś zadał jakieś takie pytanie bardziej \"jak to zrobić w praktyce\" to nie zawsze usłyszeliśmy odpowiedź. Ja osobiście jestem trochę przerażona tym wszystkim. Najbardziej mnie martwi, to że nikt nie potrafi udzielić zwięzłej i konkretnej odpowiedzi na pytanie-tłumacząc, że jest to program pilotażowy, a więc nowy i wszystko wyjdzie jak to się mówi \"w praniu\", mamy kierować się własnym doświadczeniem i rozumem w pewnych sprawach. No ok, ja się pokieruję ale jak przyjdzie kontrola z PFRON to mogą wiele zarzucić i będzie wtedy problem.
~Mika

Napisano: 02 lip 2012, 16:48

mam zapytanie odnośnie Wystąpienia o przyznanie środków a dokładniej o tabele nr 6 tzn. skąd uzyskaliście informacje odnośnie ilości osób niepełnosprawnych z podziałem na stopnie i wiek? może wydaje się to banalne ale GUS nie ma takich danych, a Powiatowy Zespół Orzekania o Niepełnosprawności przysłał nam informacje tylko o ilości orzeczeń wydanych w 2012r. z góry dziekuje za pomoc
~ilona

Napisano: 02 lip 2012, 21:07

a ja poproszę o wzory wniosków [email protected]
~A

Napisano: 04 lip 2012, 11:57

Jakie dane o ilości niepełnosprawnych wpisujeciecie w wystąpieniu?
~ŁG

Strona 5 z 11    [ Posty: 106 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x