do eureki -bardzo mi sie podoba pomysł - programu dla samotnych matek
ponieważ w naszej gminie jest bardzo dużo samotnych matek to być może trafnym byłoby wejście w ramach KIS z programem dla samotnych matek być może moglibyśmy pomóc tym kobietom w jakiś sposób toteż prosiłabym cię o przesłanie materiałów na temat tego szkolenia z góry bardzo dziękuje mój adres [email protected]
do eureki -bardzo mi sie podoba pomysł - programu dla samotnych matek
ponieważ w naszej gminie jest bardzo dużo samotnych matek to być może trafnym byłoby wejście w ramach KIS z programem dla samotnych matek być może moglibyśmy pomóc tym kobietom w jakiś sposób toteż prosiłabym cię o przesłanie materiałów na temat tego szkolenia z góry bardzo dziękuje mój adres [email protected]
Jestem nowicjuszem KIS w dodatku w środowisku wiejskim. Ale na stale osiedlimy się w pomocy ? Jeśli tak to jakiej ? Jeśli podejmą współpracę, czy zechcą skorzystać z pomocy niematerialnej ? Kto zapokiekuje się ich dziećmi ? Ile może być ich w Klubie? Jak długo byłby realizowany program ? Rozumię, że pracując z nimi chcecie doprowadzić do reintegracji społecznej i zawodowej. A może tylko zawodowej ? A może przydałby się im najpierw trening komunikacji interpersonalnej z dyplomowanym terapeutą ?
Proszę o odpowiedzi. To mnie również pomoże precyzować swoje pomysły i działania.
W \"moim\" KIS prowadzone są zajęcia zawodowe (doradca zawodowy, pośrednik pracy) dla najmniejszej grupy ludzi - 4 osoby, z zakresu komunikacji interpersonalnej ( aż 8 osób na łączną liczbę 12 osób), oraz różne: edukacja filmowa (w śds mamy salę z dużym ekranem na ścianie - jest jak w małym kinie) - filmy są różne: nt. uzależnień, przygodowe, psychologiczne, układanie kompozycji kwiatowych w ramach zajęć terapeutycznych (prowadzi florystka), 30 godzinny kurs komputerowy z dyplomowanym i kreatywnym informatykiem, edukacja z zakresu higieny żywienia (prowadzi licencjat szkoły edukacji zdrowotnej). Za kilka dni osiem osób jedzie na wycieczkę do arboretum, gdzie także zorganizują imprezę plenerową. itd...
Tekst mi się zwichrował; nie wiem jak do tego doszło! Przepraszam, nanoszę więc poprawki:
- zdanie drugie powinno brzmieć:
\"Ale na stałe osiedlimy się w mieście, gdy zrealizujemy roczny cykl zadaniowy\".
- zdanie trzecie i kolejne powinny brzmieć:
\"Jeśli chcecie pomóc w jakiś sposób, to znaczy że w żaden. Zakładamy, że kobiety chcą pomocy. Jeśli tak to jakiej - waszym zdaniem?...
- dalej tekst brzmi jak został napisany 30.08.2007 o godzinie 23:44.