programy teleinformatyczne-jakie polecacie? - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 sty 2018, 11:02

Dzień dobry,
Z jakich programów korzystacie z zakresu pieczy zastępczej i pomocy społecznej?
Ile kosztują?
Jak oceniacie ich funkcjonalność od 1 do 6 (zwłaszcza w zakresie pomocy przy sprawozdaniach)?
Julita K.
Praktykant
Od: 08 sty 2018, 10:32
Zajmuję się: PCPR/WRiPZ

Napisano: 08 sty 2018, 12:43

U nas pomost.
Ceny nie znam ale te programy podobno są w porównywalnych cenach.
Moja ocena w skali od 1 do 6.... mocne 2.
Ogólnie pomost jest beznadziejny. Masa błędów, opcje rozrzucone po systemie w taki sposób, że trzeba wszystkiego szukać, a całość wygląda tak, jakby autor programu nie zdawał sobie sprawy z jego przeznaczenia.
Mimo to w ostatnich latach program się rozwija i jest już nieco lepiej jak kiedyś. Część błędów została usunięta, a do części się przyzwyczaiłem i już nawet nie walczę z helpdeskiem.
Sprawozdania to jedna wielka porażka. Człowiek nad tym stoi jak na przepaścią i wie, że musi zrobić krok naprzód.

Gdyby istniała realna konkurencja na rynku to zdecydowanie nie polecałbym tego programu. Niestety konkurencji praktycznie brak.
Rozmawiałem kiedyś z innym urzędem, gdzie został zainstalowany inny program (nazwy nie pamiętam). Ilość błędów była porównywalna plus to, że program czasowo się wyłączał i potrafił się zablokować na tydzień. Pamiętam, że tamten urząd na szybko kupował licencję do pomostu, bo nie było innej możliwości pracować.

W skrócie mówiąc, pomost jest do bani ale przynajmniej działa. Ledwo idzie ale idzie.
addm
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 10:20
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x