Projekt RPO koszty pośrednie ksiegowanie

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Flos
Praktykant
Zajmuję się: Ksiegowosc
Kontakt:

Projekt RPO koszty pośrednie ksiegowanie

Post autor: Flos »

Dodatek specjalny dla Pr.Socjalnego w ramach projektu RPO zapłacony z konta podstawowego z własnych.Pozniej refundacja kosztów pośrednich z konta projektowego po otrzymaniu transzy. Jak zaksięgowac ta refundacje? Jakie operacje na jakich kontach po kolei?
Miętus
Stażysta
Zajmuję się: OPS
Kontakt:

Re: Projekt RPO koszty pośrednie ksiegowanie

Post autor: Miętus »

Tez jestem ciekawa i proszę bardziej doświadczone koleżanki i kolegów o pomoc. U nas księguje się tak jak wynagrodzenie a później z minusem wyksięgowują się - refunduje. Ale nie jestem co do tego przekonana .
Jessie
Starszy referent
Zajmuję się: FIN
Kontakt:

Post autor: Jessie »

W ramach RPO nie miałam konieczności dokonywania refundacji, ale np. przy wpływie dotacji na dodatki dla pracowników socjalnych wyksięgowuję z minusem wkład własny i księguję z plusem w środkach dotacyjnych.

Mam pytanie trochę z innej beczki. Jeżeli w ramach RPO mamy kilka zadań. następnie w ramach każdego zadania kilka podzadań. Co w przypadku gdy wydatek jednego podzadania jest wyższy niż ustalony, a innego niższy tak że całe zadanie mieści się planie? Czy oba są kwalifikowalne?
Jessie
Starszy referent
Kontakt:

Podbijam pytanie
Iga02
Stażysta
Zajmuję się: księgowość
Kontakt:

Post autor: Iga02 »

Można bez zgody Instytucji Zarządzającej RPO przesunąć w budżecie środki w wysokości max 10 % , ale to powinno być zawarte w umowie, u mnie "Zmiany w Projekcie" par.28.
Jessie
Starszy referent
Kontakt:

Dziękuję Iga02 :)
Te 10% dotyczy budżetu zadania w danym roku, czy całości budżetu na zadanie?
ODPOWIEDZ