\"to żadne świadczenie Ci nie potrzebne bo po co,Ty nic nie robisz.Jesteś zwykłym ćwaniakiem i naciągaczem.Tak mówiłaś o nas na naszym blogu .Śmieszna jesteś,brak słów nawet odnowa biologiczna Ci nie pomoże. \"
Jeżeli dla ciebie opieka nad leżącym niepełnosprawnym polega tylko na targaniu go metrami na własnych plecach albo pod pachy, żeby go wykąpać albo wysadzic, to rzeczywiście nic nie robię.
I ja jako o cwaniakach i naciągaczach nie mówiłam o nikim konkretnym, ale widocznie ten co wziął sobie te słowa do siebie, takim się sam czuje.
\"to żadne świadczenie Ci nie potrzebne bo po co,Ty nic nie robisz.\"
A Ty dalej nie rozumiesz, że świadczenie to nie jest zapłata, nagroda za sprawowanie opieki, tylko rekompensata państwa w wypadku utraty dochodów związanych z koniecznością tej opieki. To co wygadujesz o wieku produkcyjnym itd. to jest taka bzdura, że aż boli głowa. Nie jesteś w stanie pojąć, że ustawy nie pisze się dla konkretnej jednostki tylko dla ogółu. Czasem trzeba iść na kompromis.
Tak to są bzdury. Oczywiście.! Dla mnie godny uwagi jest niepełnosprawny i dla niego ma być dostosowana ustawa. I tu mamy kompromis! dla Ciebie ~Iks i dla ustawodawcy.
Dalej nie rozumiesz. To niestety jest brutalne, ale niestety tak się tworzy prawo, że czasem na 100 osób 1 będzie w jakiś sposób poszkodowana i inaczej się tego nie da zrobić.
przyznajesz świadczenie pielęgnacyjne ? spotykasz ludzi z różnymi schorzeniami ,w różnym stopniu niepełnosprawności.Czy uważasz obecną ustawę i proponowany projekt za trafny w sensie że dla każdego niepełnosprawnego który naprawdę potrzebuje pomocy, będzie miał zapewnioną?A jego opiekun otrzyma świadczenie? Chce ci powiedzieć jest cała lista osób które nie otrzymają świadczenia.Nie tylko ja!