Prośba do MPiPS w sprawie DOŻYWIANIA w 2014 roku - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 31 gru 2013, 12:34

Zwracamy się do Pani Dyrektor Departamentu w MPiPS o przesłanie wyjaśnienia w sprawie PROGRAMU DOŻYWIANIE w 2014 roku.
Czy mamy opracować program osłonowy ?
Co z decyzjami wydanymi do czerwca 2014 ?
Co z uchwałami dot. DOŻYWIANIA ?
Co z podstawą prawną w decyzjach?

Co to komuś wydaje się łatwe, nie koniecznie większości. Świadczą o tym pytania na FORUM. Wydane wskazówki okazują się mało wystarczająco jasne. Proszę pamiętać, że nie mamy na etatach prawników.
Uchwała Rady Ministrów z 10.12.2013 nie wyjaśnia tego co w/w pytaniach.
Jak można tak w ostatniej chwili stawiać pod ścianą DOŻYWIANIE ?
~Dorota

Napisano: 31 gru 2013, 12:35

czy te zapytania zostały wysłane do MPiPS?
~a

Napisano: 31 gru 2013, 12:46

j.w?
~Ewela

Napisano: 31 gru 2013, 12:51

150% nie można stosować bo nie ma uchwały
100% też nie bo to świadczenie niepeiniężne
A 2.01.2014r.dzieci przychodzą do szkoły i chcą jeść- co tak naprawdę mamy robić
~OPSO

Napisano: 31 gru 2013, 12:54

ja tam jestem zdania, ze do wytycznych mpips nie ma sie co stosowac wkoncu w samej uchwale nie ma o tym ani slowa, napisane jest tylko o oslonowym....ale to tylko moje skromne zdanie i i tak zrobie tak jak mi bedzie szef kazal
~Ewela

Napisano: 31 gru 2013, 13:22

powiedzcie mi jak to jest, wymyślą jakąś głupią ustawę na podstawie której prawdopodobnie nie można dożywiać, nic więcej w temacie i róbta se co chceta, ale po pół roku czy dłużej przyjeżdża kontrol i do rzeczy tak nie powinno być ,tak nie można a czego de.ile nie powiedzą od razu jak można robić żeby było dobrze
~ewa

Napisano: 31 gru 2013, 13:57

jeżeli tak ma wyglądać reforma pomocy społecznej w wykonaniu obecnie rządzącej koalicji jak ten program o dożywianiu to ja Wam i sobie bardzo współczuję !!!

Teraz już wiadomo dlaczego przy zmianach w pomocy społecznej nie chciano nas słuchać w ministerstwie.
~pawel

Napisano: 31 gru 2013, 15:22

bo w pomocy społecznej pracują wyjątkowo mądrzy ludzie, ze wszystkim muszą sobie poradzić a ministerstwie ???? nie będę konczyć
~id

Napisano: 01 sty 2014, 17:10

w grudniu byłam na spotkaniu z p. Wyrwicka w Rzeszowie, mówiła ,że na dniach ukaż a się wytyczne i wszystko będzie jak trzeba z dożywianiem, oraz z tymi uczniami ze wskazania dyrektora szkoły. Spotkanie było płatne cos 280 zł. czy jakoś tak , frekwencja dopisała bo wszyscy byli ciekawi jak to będzie z tym dożywianiem i w ogóle z pomocą społeczną , widocznie Pani Wyrwicka którą cenie i poważam tez nie miała pojęcia ,że Ministerstwo nam szykuje taki kawał na przełomie roku 2013/14. Popieram prośbę ,żeby Ministerstwo na tym forum wypowiedziało się co z tym fantem mamy uczynić
~PRACOWNIK SOCJALNY

Napisano: 01 sty 2014, 17:15

ale ci od rodzinnych \"200\" potrafili zrobić program w Monitorze Polskim i dać rozporządzenie w Dzienniku ustaw, a ci od dożywiania nie umieli
~no

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x