Prośba do MPiPS w sprawie DOŻYWIANIA w 2014 roku
Prośba do MPiPS w sprawie DOŻYWIANIA w 2014 roku
Zwracamy się do Pani Dyrektor Departamentu w MPiPS o przesłanie wyjaśnienia w sprawie PROGRAMU DOŻYWIANIE w 2014 roku.
Czy mamy opracować program osłonowy ?
Co z decyzjami wydanymi do czerwca 2014 ?
Co z uchwałami dot. DOŻYWIANIA ?
Co z podstawą prawną w decyzjach?
Co to komuś wydaje się łatwe, nie koniecznie większości. Świadczą o tym pytania na FORUM. Wydane wskazówki okazują się mało wystarczająco jasne. Proszę pamiętać, że nie mamy na etatach prawników.
Uchwała Rady Ministrów z 10.12.2013 nie wyjaśnia tego co w/w pytaniach.
Jak można tak w ostatniej chwili stawiać pod ścianą DOŻYWIANIE ?
Czy mamy opracować program osłonowy ?
Co z decyzjami wydanymi do czerwca 2014 ?
Co z uchwałami dot. DOŻYWIANIA ?
Co z podstawą prawną w decyzjach?
Co to komuś wydaje się łatwe, nie koniecznie większości. Świadczą o tym pytania na FORUM. Wydane wskazówki okazują się mało wystarczająco jasne. Proszę pamiętać, że nie mamy na etatach prawników.
Uchwała Rady Ministrów z 10.12.2013 nie wyjaśnia tego co w/w pytaniach.
Jak można tak w ostatniej chwili stawiać pod ścianą DOŻYWIANIE ?
Re: Prośba do MPiPS w sprawie DOŻYWIANIA w 2014 roku
czy te zapytania zostały wysłane do MPiPS?
150% nie można stosować bo nie ma uchwały
100% też nie bo to świadczenie niepeiniężne
A 2.01.2014r.dzieci przychodzą do szkoły i chcą jeść- co tak naprawdę mamy robić
100% też nie bo to świadczenie niepeiniężne
A 2.01.2014r.dzieci przychodzą do szkoły i chcą jeść- co tak naprawdę mamy robić
ja tam jestem zdania, ze do wytycznych mpips nie ma sie co stosowac wkoncu w samej uchwale nie ma o tym ani slowa, napisane jest tylko o oslonowym....ale to tylko moje skromne zdanie i i tak zrobie tak jak mi bedzie szef kazal
powiedzcie mi jak to jest, wymyślą jakąś głupią ustawę na podstawie której prawdopodobnie nie można dożywiać, nic więcej w temacie i róbta se co chceta, ale po pół roku czy dłużej przyjeżdża kontrol i do rzeczy tak nie powinno być ,tak nie można a czego de.ile nie powiedzą od razu jak można robić żeby było dobrze
jeżeli tak ma wyglądać reforma pomocy społecznej w wykonaniu obecnie rządzącej koalicji jak ten program o dożywianiu to ja Wam i sobie bardzo współczuję !!!
Teraz już wiadomo dlaczego przy zmianach w pomocy społecznej nie chciano nas słuchać w ministerstwie.
Teraz już wiadomo dlaczego przy zmianach w pomocy społecznej nie chciano nas słuchać w ministerstwie.
bo w pomocy społecznej pracują wyjątkowo mądrzy ludzie, ze wszystkim muszą sobie poradzić a ministerstwie ???? nie będę konczyć
w grudniu byłam na spotkaniu z p. Wyrwicka w Rzeszowie, mówiła ,że na dniach ukaż a się wytyczne i wszystko będzie jak trzeba z dożywianiem, oraz z tymi uczniami ze wskazania dyrektora szkoły. Spotkanie było płatne cos 280 zł. czy jakoś tak , frekwencja dopisała bo wszyscy byli ciekawi jak to będzie z tym dożywianiem i w ogóle z pomocą społeczną , widocznie Pani Wyrwicka którą cenie i poważam tez nie miała pojęcia ,że Ministerstwo nam szykuje taki kawał na przełomie roku 2013/14. Popieram prośbę ,żeby Ministerstwo na tym forum wypowiedziało się co z tym fantem mamy uczynić
ale ci od rodzinnych \"200\" potrafili zrobić program w Monitorze Polskim i dać rozporządzenie w Dzienniku ustaw, a ci od dożywiania nie umieli
Oprócz Prośba do MPiPS w sprawie DOŻYWIANIA w 2014 roku - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
nowa uchwała
Tragedia
POKL
POKL
postanowienia noworoczne
Średnia wieku użytkowników tego forum.
Dlaczego zdechł wam dział profesjonalistów?
Rada Pomocy Społecznej
interpretacja
czy należy się zasiłek stały
Dokumentowanie notatek
program osłonowy
Praca socjalna - teoria a rzeczywistość
Pochówek bezdomnego
Co robicie w sylwestra?
Myślicie że zdążą ze zmianami w 2014?