Ja czasem dzwonię do zakłady pracy...jeżeli jest nr telefonu na pieczatce...i pytam dla pewnosci jakie sa koszty...w wiekszosci przypadkow...otrzymuje odpowiedz...to wnioskodawca ma Ci dochód wpisac odpowiedni w deklaracji...wstepnie niby zaswiadczenie nie powinno byc wymagane:)
Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.
dziękuję za odp. ale...............Krwawa pisze: ↑25 paź 2019, 21:05Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.![]()
zauwaz...ze to jest do swiadczen rodzinnych i funduszu alimentacyjnego...tam inny dochód jest brany ....w dodatkach tylko od brutta odejmujesz zus i koszty...reszta zostajeKnapa pisze: ↑28 paź 2019, 9:21dziękuję za odp. ale...............Krwawa pisze: ↑25 paź 2019, 21:05Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.![]()
znalazłam takie w piątek zaświadczenie z pozycjami wyliczenia dochód (czemu inne składniki do wyliczenia) - zaśw. w załączniku
:-) pisze: ↑28 paź 2019, 11:57zauwaz...ze to jest do swiadczen rodzinnych i funduszu alimentacyjnego...tam inny dochód jest brany ....w dodatkach tylko od brutta odejmujesz zus i koszty...reszta zostajeKnapa pisze: ↑28 paź 2019, 9:21dziękuję za odp. ale...............Krwawa pisze: ↑25 paź 2019, 21:05Takiego czegoś zrobić nam nie wolno. Niech się wnioskodawca dopyta u pracodawcy, ile dla pewności wynoszą koszty uzyskania przychodu i niech napisze Ci na oświadczeniu, jaki dochód osiągnął (brutto - k.u.p. - składki emerytalne, rentowe i chorobowe). A ten pracodawca to jakaś łajza.![]()
znalazłam takie w piątek zaświadczenie z pozycjami wyliczenia dochód (czemu inne składniki do wyliczenia) - zaśw. w załączniku