PROŚBA O POMOC

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
kajs

PROŚBA O POMOC

Post autor: kajs »

Witam,
Mam prośbe jak napisać decyzje a mianowicie, Pani zglosiła ze od ktoregoś grudnia wrocila do pracy więc od stycznia nie kwalifikuje się do pobierania stypendium ponieważ przekracza jaką decyzję jej napisać???
Druga sprawa kolejna Pani zgłosiła, że od lutego poszła do pracy więc na miesiac styczeń jej przyznaje a od lutego odmawiam.
proszę o wzór decyzji jak ją napisać, jeśli ktoś mógły mi pomóc
zaznaczam że jestem świeżakiem w stypendium, przejęłam to po kolezance która poszła na zwolnienie.
Pozdrawiam
kajs

Re: PROŚBA O POMOC

Post autor: kajs »

Proszę o pomoc
jesień 2015

Post autor: jesień 2015 »

jeśli chodzi o pierwszą sprawę to ja robię tak, że biorę od takiej osoby oświadczenie, że w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego nie będzie się ubiegać o przyznanie stypendium na okres od stycznia do czerwca, wpinam do akt i spokój, oczywiście wcześniej strona składa wszystkie stosowne zaświadczenia o dochodach, albo też można tak zrobić, że strona nie składa oświadczenia o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji i wtedy nie robisz nic.Natomiast w drugiej sprawie ja napisałabym, że przyznaję na m-c styczeń i odmawiam przyznania na okres od lutego do czerwca.W uzasadnieniu wyliczyłabym dochód, aby pokazać stronie dlaczego jej odmawiasz
xyz@

Post autor: xyz@ »

jesoo jak można napisać, że ktoś się "nie będzie ubiegać" na okres od stycznia do (...) o stypendium skoro człowiek składając wniosek we wrześniu na rok szkolny 2015/2016 już się o to stypendium ubiega!!!!

strona ewentualnie może złożyć rezygnację ze stypendium od konkretnego miesiąca z powodu przekroczenia kryterium, czy też przeprowadzki poza teren gminy
my w takiej sytuacji musimy wydać DECYZJĘ cofającą lub wstrzymującą
wpięcie w akta i bezczynność to moim zdaniem błąd
20166102

Post autor: 20166102 »

WITAM, MAMA CÓRKI Z GIMAZJUM I PEŁNOLETNIEJ CÓRKI, KTÓRA ZLOZYŁA NA SIEBIE WNIOSEK W STYOPENDIUM WE WRZESNIU. NA POCZATKU MAJA MAMA WYJECHALA ZA GRANICE I NIE ZLOZYŁA OŚWIADCZENIA,
TERAZ MIESZKAJA Z OJCEM, Z KTÓRYM MAMA NIE MIESZKA OD DAWNA. CO W TAKIEJ SYTUACJI?
PELNOLETNIA CORKA ZLOZYŁA OŚWIADCZENIE O ZMIANIE DOCHODU NA SIEBIE, CZY W TAKIEJ SYTUACJI STYPENDIUM PRZYSLUGUJE CORKOM, CZY TYLKO TEJ PEŁNOLETNIEJ I CZY DOCHODU POWINNAM WZIĄC DOCHODY OJCA OD MAJA 2016. JESTEM NOWA W TEJ DZIEDZINIE WIĘC PROSZĘ O SUGESTIE.
ASIAt

Post autor: ASIAt »

POMÓŻCIE. dochód rodziny został przekroczony w lutym, oznacza to, że stypendium nie przysluguje juz od lutego ,czy tez od nastepnego miesiąca? prosze o odpowiedź.
Gość

Post autor: Gość »

ASIAt pisze:POMÓŻCIE. dochód rodziny został przekroczony w lutym, oznacza to, że stypendium nie przysluguje juz od lutego ,czy tez od nastepnego miesiąca? prosze o odpowiedź.
Nie przysługuje od lutego
ODPOWIEDZ