Proszę Elmer możesz spojrzec WAŻNE

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Ernest

Proszę Elmer możesz spojrzec WAŻNE

Post autor: Ernest »

W zatwierdzanym sprawozdaniu wartość komórek sumujących jest niezgodna z sumą wartości komórek sumowanych. Czy przeliczyć ponownie wartości komórek sumujących?
Cos takiego mi sie pokazało jak chce zatwierdzić sprawozdanie w SYGNITY
Ruda1

Re: Proszę Elmer możesz spojrzec WAŻNE

Post autor: Ruda1 »

Nie jestem Elmerem, ale chyba Elmer to na innym programie pracuje. Pewnie jak wprowadzałeś ręcznie jakieś dane to coś źle wprowadziłeś i dlatego taki komunikat, musisz popatrzeć, czy wszystko dobrze dodałeś.
Ernest

Post autor: Ernest »

to mam zrobić, że tak i bede mogł poprawić czy mi to zatwierdzi od razu
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

1. wciśnij "przelicz" i zobacz czy nadal suma jest niezgodna.
2. Jeśli tak, szukasz błedu. Z moich doświadczeń z sygnity, autosumowanie nie działa w części A zasiłki pielęgnacyjne (wiersz 4 niekoniecznie sumuje się z wierszami 4.1-4.4), w cześci D oraz w części F.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

Ernest pisze:to mam zrobić, że tak i bede mogł poprawić czy mi to zatwierdzi od razu
Jeśli pyta czy przeliczyć, wciśnij tak, sprawozdania nie zatwierdzaj, póki nie znajdziesz błędu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Ruda1

Post autor: Ruda1 »

Lepiej sobie sprawdź i sam popraw błąd, bo program może Ci przeliczyć, ale wcale to nie musi być zgodne z prawdą.
ODPOWIEDZ